A szegediek erősítenék playoffhelyüket • SportTV

A szegediek erősítenék playoffhelyüket

2023. 11. 29. 12:02    
Olvasási idő: < 1 perc

Már a 9. körnél tartanak a férfi kézilabda BL küzdelmei, a két magyar csapat közül most is az OTP Bank-Pick Szeged kapott szerdára mérkőzést. Következik sorrendben egymás után a negyedik, délszláv együttessel vívandó összecsapás.

Imanol Garciandia, a szegediek spanyol válogatott jobbátlövője bízik csapata erényeinek sikeres "pályára vitelében"... (Fotó: pickhandball.hu)

A Zagreb az A-csoport 7. helyezettje 6, a Szeged a 6. kilenc ponttal – azaz ha a kékek győznek, 5 pontosra nyitják az ollót a már nem továbbjutó együttesekkel  szemben. A gyengén rajtoló Tisza-parti együttes a 4. forduló óta veretlen.
A Zagreb a múlt héten 28–24-re kikapott Kielcében. Furán hangzik, de tény: a horvát bajnok csak az utolsó előtti ez egyik csoportban, mégis 210 gólja a legkevesebb, amelyet  egy együttes kapott a teljes 16 klubot számláló mezőnyből!
A szegedi Mario Sostaric a mezőny harmadik legeredményesebb játékosa 51 góljával, míg a Zagreb veterán klasszisa házi gólkirályként 35-ször talált a kapuba.
A horvátoknak nem volt bajnokijuk a múlt héten, a Szeged viszont legyőzte a Dabast (38–33) a magyar ligában.

„Ez a zágrábi meccs egy négypontos összecsapás, nemcsak két pontot szereztünk, hanem el is vettük ellenfelünktől. Remek hangulatot és nagyon motivált csapatot várunk Zágrábban. Remek a védekezésük, nagy kihívás lesz megtalálni a gyenge pontokat. Jó sorozatban vagyunk, és jól kézilabdázunk; hiszünk az esélyeinkben. Az eredmény megmutatja, milyen pozícióért harcolunk” – mondta Imanol Garciandia, a kékek jobbátlövője a szerda esti találkozóról.
A mérkőzést a helyszínről, a horvát fővárosból kommentálják kollégáink.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, 9. forduló. Sport1 18:00 PPD RK ZagrebOTP Bank-Pick Szeged (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Császár Gábor és Deli Rita)