"A Hét Meccsét" Veszprémben játsszák a kézi BL-ben • SportTV

„A Hét Meccsét” Veszprémben játsszák a kézi BL-ben

2023. 11. 30. 14:11    
Olvasási idő: 2 perc

Elképesztő formában van a Telekom Veszprém, amely egy hónappal ezelőtt története során először nyerni tudott Barcelonában is. Nyolc forduló után ez a két alakulat 14 ponttal áll a B-csoport első két helyén. A ma esti veszprémi Veszprém – Barca derbi nem véletlenül lett „A Hét Mérkőzése” az EHF-nél, és nem véletlenül készül rá nagyon a Sport TV sem.

Ludovic Fabregas hét gólt lőtt volt csapata ellen. (Fotó: handballveszprem.hu, BARCA PHOTO)

A kézilabdabarátok csodás pillanatokat éltek át október 26-án, amikor a Telekom Veszprém csodálatos játékkal 36-41-re győzni tudott a legendás barcelonai Palau Blaugranában. Ez volt az első alkalom, hogy a bakonyiak nyerni tudtak a katalánok otthonában, de úgy általában is elmondható, hogy az ellenfelek nem győzni járnak ebbe a csarnokba. Komoly hagyománya van ennek a párharcnak, és az összesített eredmény is mutatja, mekkora dolog volt ez a siker: 26 mérkőzésen 17-szer nyert a Barca, nyolcszor a Veszprém (hatszor hazai pályán, egyszer Kölnben és most először idegenben), és egy döntetlen született.

Nem meglepő, hogy a B-csoport két éllovasának mérkőzését jelölte az EHF „A Hét Meccsének” a 9. fordulóban. Mindkét sztárcsapat 14-14 ponttal áll, a Barca csak a Veszprémtől kapott ki, míg Momir Ilics legénysége csak Odensében nem tudott nyerni a GOG ellen. Van még bőven mérkőzés a csoportkörből, de ha most nyernek a hazaiak, óriási lépést tesznek a csoportelsőség felé. Ez azért is nagy dolog lenne, mert a jelenlegi rendszerben még soha nem zárt a csoportja első helyén a magyar csapat, az legutóbb a 2014-15-ös szezonban jött ez össze, de akkor még négy hatosba sorsolták a 24 BL-résztvevőt.

A Telekom Veszprém lőtte a BL első nyolc mérkőzésén a legtöbb, összesen 290 gólt, tehát a Barcelona elleni 41 találat sem volt véletlen. Sok összetevője van ennek a remeklésnek, több játékos is kiváló formában játszik, de ez a meccs – ahogyan a barcelonai derbi is – talán mégis leginkább Ludovic Fabregas számára a legkülönlegesebb. A fantasztikus francia beálló nyáron épp Barcelonából igazolt Magyarországra, és 34 találatával honfitársa, a 40 gólos Nedim Remili mögött a Veszprém második legjobb gólszerzője. A szezoncsúcsát (7 gól) egyébként épp október 26-án dobta.

A Sport TV a lehető legteljesebb BL-programot kínálja a csütörtöki mérkőzés örül, a felvezetés az EHF „Dare to Rise” (magyarul nagyjából „Merj felemelkedni!”) című dokumentumsorozatának első, épp Ludovic Fabregasról szóló részével indul 17:30-tól. Ezt követően a szó a Veszprém Arénába települt stúdióé lesz, ahol Petur András vendégül látja Deli Rita és Borsos Attila mellett a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Chema Rodriguezt is. A mérkőzés kommentátora Bartha Zoltán lesz, a helyszíni interjúkat pedig Fülöp Marcell készíti.

A program:

Dare to Rise – Ludovic Fabregas: november 30., csütörtök 17:30, Sport1

Telekom Veszprém – Barcelona: november 30., csütörtök 17:45, Sport1 (élő)

Ha pedig valaki még kiváló kézilabdát szeretne látni, annak örömmel ajánljuk a Magdeburg – Montpellier mérkőzést is a veszprémi találkozó után.

Magdeburg – Montpellier: november 30., csütörtök 20:45, Sport1 (élő)