Újabb szegedi bravúrkísérlet • SportTV

Újabb szegedi bravúrkísérlet

2023. 12. 06. 17:51    
Olvasási idő: 2 perc

A BL-csoportkörben gyengén rajtoló OTP Bank-Pick Szeged első bravúrpontját Kielcében szerezte. Most a Tisza partján hasonlóan értékes lenne egy újabb pontszerzés, hiszen a kékek első számú célja a versenyben maradás a kieséses szakaszra, s bizony még a 6. helyért is bravúr(ok)ra lesz szükség.

Sostaric góljaira nagy szüksége lenne a Szegednek a Pick Arenában szerdán este is (Fotó: Getty Images)

SZEGED–KIELCE

A lengyel rekordbajnok a 3. helyen áll az A-csoportban 12 ponttal, a szegediek jelenleg 9 ponttal a hatodikok. Lengyelországban 27–27-re végeztek egymással, 2015 óta először nem kaptak ki a sárga-kékektől idegenben. A múlt héten mindketten délszláv ellenféllel meccseltek, a Kielce könnyedén legyőzte a Pelisztert (35–25), a Szeged nagy vereséget szenvedett Zágrábban (25–30). A szegedi Mario Sostaric 53 találattal a hatodik legjobb gólszerző az egész BL-mezőnyben, míg a lengyelek házi gólzsákja,  Szymon Sicko 41-szer talált be az ellenfelek kapujába. Mindketten győztesen kerültek ki a múlt heti bajnoki csatározásból, a Szeged a NEKA-t verte meg 39–30-ra, a Kielce Glogówban bizonyult jobbnak 38–28-ra.
„Ez az év utolsó meccse, szóval ez nagyon fontos két pont. A táblázatban a helyzet olyan, hogy minden pont fontos lesz. A szegedi keretben nagyon sok minőség van, bár az eredmények ezt nem mindig mutatják meg. Minden poszton vannak európai osztályú játékosai” – mondta Szymon Sicko, a kielceiek balátlövője.

MONTPELLIER–GOG

A negyedik GOG 10, az ötödik Montpellier eddig 8 pontot szerzett. A francia együttes az utolsó öt meccsen csak kétszer nyert, mindkétszer a Porto ellen – , s hármat vesztett el, közte a GOG elleni első találkozót. A dán együttes három egymás utáni siker után 35–27-es győzelmet aratott a Porto fölött. Emil Madsen és Aaron Mensing 54 találattal a dánok házi gólfelelőse, ugyanennyit ért el a montpellier-i norvég Sander Sagosen. A hazai bajnokságban az MH 36–25-üös győzelmet aratott a Créteil ellen, a GOG viszont 33–29-re kikapott a SönderjyskE együttesétől.
„Az hazai bajnokságában a GOG nehézségekkel küzd. De jó eredményeket ért el Európában. Célunk, hogy megelőzzük őket ebben a csoportban. Ez az idei utolsó mérkőzésünk a Bajnokok Ligájában hazai pályán. Ha ambiciózusnak tartjuk magunkat, le kell győznünk őket. Ha ma nyerünk, nagy lépést tettünk a kvalifikáció felé” – nyilatkozta Patrice Canayer, a délfranciák edzője, aki 1994 óta vezeti a csapatot, mindkét BL-győzelem (2003, 2018) is többek között az ő nevéhez fűződik.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, 10. forduló. Sport2 18:00 OTP Bank-Pick Szeged–Industria Kielce (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Szél TamásPál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Császár Gábor és Kopornyik Zsolt); Sport1 20:00  Montpellier Handball– GOG (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő–szakkommentátor: Császár Gábor és Kopornyik Zsolt)