Zárkózó feladat az Atalantának • SportTV

Zárkózó feladat az Atalantának

2023. 12. 18. 16:49    
Olvasási idő: 2 perc

Egy mérkőzés maradt hétfőre a Serie A 16. köréből, azt természetesen élőben közvetítjük, előtte a fordulóösszefoglaló magazinnal.

Ha Scamacca mégis játszhat, javulhat a La Dea gólveszélyessége hétfőn este (Fotó: Getty Images)

A Nyerő Széria tervezett egyik fő témája a scudettoüldözés megváltozott koreográfiája lesz. A Juve harmadszor kapott lehetőséget korábbi meccsével az Inter időleges megelőzésére – kétszer sikerült, harmadszorra nem, s az éllovas egy macskaugrásnyit elrugaszkodott az üldöző rekordbajnoktól. Ebben szerepet játszott egy kihagyott 11-es – ugyanakkor a nerazzurri két légiós csatárcsillaga ismét betalált. A favoritok közül csak a Juve lépett gödörbe, az egyként kisebb (?) hullámvölgyben lévő 2021-es és 2022-es bajnok megállítani látszik a hanyatlást. Mikor hisszük el végre, hogy a Bologna Európa-esélyes? Elég erre az újabb bravúr, a Roma-verés vagy még mindig várjunk a verdikttel? – teszi fel a kérdést a háziasszony Takács Rita a két stúdióvendégnek, Ádámnak és „Rudinak”. Ismét lesz Hidegzuhany, amelyben a calcio színe mellett egy kicsit a fonákjával is foglalkozunk.

Aztán ismét következik egy favorit–outsider találkozó élő közvetítése. Előbbi szerepben az Atalanta lép fel, az utóbbit a Salernitana alakítja. A várt bergamói sikerrel egy ponttal megelőzheti a vasárnap vesztes Romát, ugyanekkora távolságra felzárkózva a Napoli és a Fiorentina mögé. A sereghajtó salernóiak pont nélkül egy győzelemnyi hátrányban maradnak az utolsó előtti Verona mögött, amelyet egy nehezen elképzelhető bravúrral be is tudnánk fogni.
Gasperini örömmel fogadta tanítványai, ifjakkal teletűzdelt együttese kiötéses idegenbeli sikerét (4–0) a czestochwai Raków ellen. Különösen a középső védőkettős, Bonfanti – aki gólt is szerzett – és Del Lungo kapott sok dicséretet, akik ifjú korukat meghazudtoló érett játékot nyújtottak. A mester ennek ellenér visszatér az alapcsapathoz, meccskeretében kilenc labdarúgó is van, akik el sem utaztak Lengyelországba, köztük Lookman, Koopmeiners, Ederson és Scalvini is. A kapuban Carnccjia kapus marad, aki csak azért védett a kupatalálkozón, hogy a harmadkapus Francesco Rossi is feliratkozhasson a szereplőlistára, ettől függetlenül most alighanem Musso véd. A sérültek közül Scamacca bevethetősége kérdéses, Rafael Tolói, Kolasinac, Palomino védőhármas és El Bilal Touré igazoltan hiányzik.
A Salernitana a múlt héten a pályán üdvözölhette a sokáig sérült góllövőjét, Boulaye Diát. A szenegáli támadópartnere Ilwuemesi lesz, aki az utóbbi hetekben kihagyhatatlanná vált a csapatból, így most Kasztanosz maradhat ki a kezdőből. Faziót a meccs végén küldték le  szövegelés miatt a Bologna ellen a kispadról, így éppúgy nem szerepelhet, mint Ochoa kapus, aki vállsérülést szenvedett.

SERIE A, 16. forduló. Sport2 19:45 Nyerő SzériA olaszfutball-magazin (műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Holczer Ádám és Hrutka János); Sport2 20:45 SS Lazio–FC Internazionale (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Holczer Ádám)