Mindkét vb-döntős a Premier League mezőnyében • SportTV

Mindkét vb-döntős a Premier League mezőnyében

2024. 01. 04. 21:20    
Olvasási idő: < 1 perc

Szokás szerint a vb-döntő másnapján a PDC nyilvánosságra hozta az idei Premier League-ben szereplő nyolc játékos névsorát. A mezőnyben öt angol, két további brit és egy szigeten kívüli versenyző szerepel. Az ötös tagja a szerdai vb-döntő mindkét részese, a friss bajnok Luke Humphries és a tinizseni Luke Littler is, mindketten újoncok a legnagyobb presztízsű egyéni sorozatverseny mezőnyében.

A vb-döntős két Luke egyformán újonc lesz a Premier League-ben (Fotó: pdc.com)

A 28 esztendős, a vb-n nemcsak világbajnokká, de világelsővé is előrelépő Luke Humphries a World Grand Prix, a Grand Slam of Darts és a Players Championship Finals megnyerése után az Alexander Palace-ben tette teljessé szupernégyesét, ezzel a szédületes szériával cáfolt rá az őt „egysíkúnak”, „unalmasnak” tituláló kritikusokra, nem egyszer sziporkázó játékkkal és több ízben hatalmas hátrányok után győztesen kikerülve nagy tétű mérkőzésekből.
Döntős ellenfele,
Luke Littler valósággal berobbant az élmezőnybe, igaz, a vájt fülűek már korábban szép jövőt jósoltak a PL idején „már” 17 esztendős játékosnak. Mindenesetre a két és fél fantasztikus vb-hét után már azon vitatkoznak, hogy az örök listán második Van Gerwennel vagy egyenesen a királlyal, Phil Taylorral hasonlítsák össze – utóbbihoz azért bő két évtizednyi kiemelkedő esztendőre lenne szüksége a világelit szintjén.
A walesi vb-győztes
Gerwyn Price és a szerdán befejeződő tornán a világelsőségétől megváló angol Michael Smith ranglistás helye alapján alanyi jogon résztvevő.
A World Matchplay győztes
Nathan Aspinall a negyedik angol, egy újabb világbajnok, a 2018-as Rob Cross az ötödik.
A Phil Taylort a PL-győzelmek számában már megelőző, 7-szeres bajnok
holland Michael van Gerwen helye egyetlen pillanatig sem lehetett kétséges, akárcsak az úgyszintén egynál többszörös (2) PDC-világbajnok Peter Wrighté az extravagáns külsejű skót rekordként 11. alkalommal lesz részese a februártól májusig tartó, 17 hetes szupersorozatnak.
Az aktív világbajno
kok közül csupán Gary Anderson és Raymond van Barneveld nem került be a PL-mezőnybe, mert csodás múltjuk ellenére most vannak náluk jobbak és érdekesebbek – legalábbis a nyolcast kijelölő grémium szerint…

A Premier League mind a 17 versenyét 

2024-ben is a Sport TV közvetíti