Humphries másolná Smith januárját • SportTV

Humphries másolná Smith januárját

2024. 01. 19. 11:47    
Olvasási idő: 2 perc

Tavaly a friss világbajnok Michael Smith „menetből” megnyerte az esztendő eéső tévés tornűjűt, a Bahrein Darts Masters. 2024-ben Luke Humphries honfi- és világbajnok társ produkciójának ismétlésére készül.

Kuke Humhries sopreozatban 20 győzelemnél tart. Ha csütörtökön eljut 23-ig, övé lesz a Bahrein Masters trófeája és lemásolja honfi- és világbajnoktársa, jó cimborája, Michael Smith 2023 januári első három hetes teljesítményét (Fotó: Getty Images)

A World Series-tornák sztenderd koreográfiája, hogy az első nap a PDC-csapat „tönkreveri” a helyi játéksokat, aztán saját köreiben rendezi a torna további menetét. (Ebben csak a Holland Masters volt kivétel tavaly, „Beneluxék” 6–2-re ütötték ki a „világválogatottat”.) Idén Bahreinben a szokásos forgatókönyv szerint alakultak az eredmények, egyetlen ázsiai menőnek sem sikerült nyernie, pedig hármat is a világcsapatból megérintett a kiesése szele, Peter Wright, Nathan Aspinall és Michael Smith is csak döntő legben tudta felülmúlni ellenfelét, a két angol egy-egy Fülöp-szigeteki, a skót egy japán dartsost. A skála másik végén két „nullázó” áll, a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen és a friss vb-győztes Luke Humphries még „becsületleget” sem hagyott aktuális partnerének.
Ha a csütörtöki teljesítményekből indulunk ki, péntekre a három akadozó közül kettő egy párba került, Smith és Wright körül az egyik mindenképpen elődöntős lesz.
A negyeddöntők sorát világbajnokcsata kezdi, az aktuális a 2021-essel mérkőzik meg. Humphries már sorozatban 20. győzelménél tart, kivágná a huszonegyet, Price viszont bármikor bárhol bárkit képes legyőzni, még az aktuális világelsőt is.
A második mérkőzés a két „gyendélkedőé”, de a Smith–Wright ütközet akárhonnan is nézzük, szintén egy világbajnokcsata (2023 vs 2020 és 2022)
A harmadik meccs a vb-döntős tinizsenié, Luke Littler – még mindig innen a 17-en – ha nem is villogott, de MVG után a nap legmagasabb átlagával verte meg a vb-n feltűnő, Van Veent kiütő és Clemens ellen is jól helytálló hongkongi Leungot. Negyeddöntős ellenfele a harmadik visszafogottan teljesítő, Aspinall lesz, innen tehát mindenképpen egy angol kerül az elődöntőbe.
A zárómeccs ebben a fázisban a „változatosság kedvéért” egy újabb világbajnokpárbaj, a háromszoros vb-első Michael van Gerwen a 2018-as bajnok Rob Cross-szal csap össze. MVG a legtöbb World Series-címet szerző versenyző (19-et nyert, 8 vesztes döntő mellett), de Robbnak is van 3 győztes WSD-viadala, 4 bukott finálé mellett.
Az elődöntőben a felső ágon összejöhet a két és fél héttel ezelőtti Alexander Palace-beli döntő visszavágója, lent a négy korábbi vb-győztesből kikerülő kettő csatázik egymással.
(A negyeddöntő mérkőzéseit 6, az elődöntőket 7, a döntőt a győztes 8 megnyert legjéig játsszák.)

Kapcsolódó

BAHREINI MESTEREK TORNÁJA, A MÁSODIK NAP PROGRAMJA

Negyeddöntő
Luke HUMPHRIES
(angol, 1. kiemelt)–Gerwyn PRICE (walesi)
Nathan ASPINALL (angol, 4.)–Luke LITTLER (angol)
Michael VAN GERWEN (holland, 3.)–Rob CROSS (angol)
Michael SMITH (angol, 2.)–Peter WRIGHT (skót)

Elődöntő
HUMPHRIES/PRICE–ASPINALL/LITTLER

VAN GERWEN/CROSS–SMITH/WRIGHT

Döntő
AZ ELŐDÖNTŐ GYŐZTESEI

WORLD SERIES OF DARTS, Bahreini Mesterek Tornája, Bahrein, The Dome. Sport2 17:00 negyeddöntő, elődöntő és döntő(kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentáror: Ziegenhám Medárd)