Egy holland döntős garantálva • SportTV

Egy holland döntős garantálva

2024. 01. 27. 14:00    
Olvasási idő: < 1 perc

A holland Mesterek tornája (Dutch Masters) első napján a másfél évvel ezelőttihez képest nem hat, “csak” négy holland siker született, ez is messze a többi World Series-állomás “hazai” eredményeit felülmúlja. Ráadásul az alsó ágon csupa “narancsos” dartsos szerepel, ott bizonyosan a házigazdák körül kerül kia z egyik finalista, felül annak az egy hazainak szuper meglepetés lenne a végküzdelembe kerülése.

MVG a "holland ág" döntőeséályese (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Az este első csatája potom a világbajnoki döntő visszavágója lesz két angol, a tinizseni Luke Littler és  az érett világbajnok, a legutóbbi 22 meccséből csak egyetlenegyet, a bahreini Price elleni negyeddöntőt elvesztő Luke Humphries között. A közben 17. életévét betöltő Nuke továbbra is szárnyal, ugyanakkor druszája aratta a pénteki nap egyetlen “nullás” győzelmét Wattimena ellen.
A negyeddöntő időrendje követi az ágrajzot, a következő meccs a 4. kiemelt Gerwyn Price és a kétszeres világbajnok Wrightot könnyen kiverő még mindig fiatal (25 éves), de most az élmezőny felé igyelvő, a világrangsorban 62. Kevin Doets csatája. Utóbbi győzelme a torna legnagyobb meglepetés lenne, a fogadóirodák ehhez képest “csak” 4-szeres pénzt fizetnek a holland sikerére a walesi 1.30-szoros oddsával szemben.
A holland alsó ágon az ország éljátékosa, Michael van Gerwen legjobb barátja után példaképével és részben tanítómesterévekl, a hosszabb kihagyás után sikeresen visszatérő “dartsnagypapával”, Raymond van Barnevelddel meccsel. Érdekes lesz, hogy a Den Bosch-i közönség nagyobb része a legeredményesebb állócsillagot, vagy az idolt támogatja majd a házi szuperrangadón.
A másik holland házimeccsen a két PDC-st verő dartsos, Gian van Veen – a  tavalyi világbajnok Michael Smitht búcsúztatta  – és Danny Noppert  – Nathan Aspinall legyőzője mérkőzik azért, hogy az MVG–Barney rangadó győztesével küzdhessen meg  a “nemzeti döntős” helyért.

Kapcsolódó

HOLLAND MESTEREK TORNÁJA, A MÁSODIK NAP PROGRAMJA

Negyeddöntő
Luke LITTLER (angol, 1.)–Luke HUMPHRIES (angol)
Gerwyn PRICE (walesi, 4. kiemelt)–Kevin DOETS (holland)
Michael VAN GERWEN (holland, 2.)–Raymond VAN BARNEVELD (holland)
Gian VAN VEEN (holland)–Danny NOPPERT (holland)
Elődöntő
LITTLER/HUMPHRIES–PRICE/DOETS
VAN GERWEN/VAN BARNEVELD–VAN VEEN/NOPPERT
Döntő
AZ ELŐDÖNTŐ GYŐZTESEI

WORLD SERIES OF DARTS, Dutch Masters, Den Bosch. Sport1 19:00 a negyeddöntő, az elődöntő mérkőzései és a döntő (kommentátor: Fülöp “180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)