Hivatalosan is NBA-kupa lesz a Szezonközi Torna neve • SportTV

Hivatalosan is NBA-kupa lesz a Szezonközi Torna neve

2024. 02. 08. 16:19    
Olvasási idő: 2 perc

Az NBA bejelentette, hogy jövőre már ténylegesen NBA-kupának hívják majd azt a körülbelül kéthónapos sorozatot, amit a mostani kiírásban a Los Angeles Lakers nyer meg. Lesz saját névadó szponzora is, a Fly Emirates személyében, így teljesen hivatalosan Emirates NBA-kupa lesz a torna neve. Ez a cég ráadásul az NBA játékvezetőinek mezén is meg fog jelenni, ilyenre pedig még nem volt példa.

A kupagyőztes és egy bíró, aki a jövőben reklámozni fog. (Fotó: Getty Images)

Nagyon feldobta az NBA 2023-24-es kiírását az In-Season Tournament(IST), amit mi nagyon sok néven illettünk ebben az időszakban. Ezek között volt az NBA-kupa is, de ez egy, az európai sportokon és sorozatokon felnőtt sportrajongónak nem meglepő. Hiszen a lebonyolítás egyértelműen arra hajaz. Végül ez a tipp lett a nyerő, mert az NBA is belátta, hogy az In-Season Tournamentnél valami egyszerűbbet kell kitalálni, és megvették az NBA Cup kifejezést. Szponzorként pedig érkezik az Emirates.

Annyira meglepő, hogy bár október és december között mennyit beszéltünk róla, ma már nem kerül túl gyakran szóba a kupa, amelyet a Los Angeles Lakers nyert meg. Vagyis pontosabban néha szóba kerül, de általában úgy, hogy a győzelemig 14-9-es mérleggel álló Lakers lejtmenetbe került a győzelem után, és most próbál visszakapaszkodni. Jelenleg 27-25-tel kilencedik nyugaton, és távolabb van a biztosabb playoff helytől (3,5 meccs a hátrány), mint a play-inből való kihullástól (2 meccs az előny). Ettől függetlenül megkérdőjelezhetetlenül jó kezdeményezés volt ez.

A pár nap múlva esedékes All-Star-mérkőzés mérföldkő lesz az NBA és az Emirates életében is, hiszen a játékvezetők mezein attól az eseménytől feltűnik majd a légitársaság logója. Ehhez hasonló együttműködés még nem volt az NBA történetében.

A kupáról valóban nem beszéltünk már olyan sokat az utóbbi időben, de ez nem véletlen, mert annyi minden történik az NBA-ben. Ma este például minden bizonnyal felrobbannak majd a telefonon a sok notification miatt, hiszen ma zárul a cserehatáridő. Több együttes – például az említett Lakers is – meg szeretné erősíteni úgy a keretét, hogy még legyen esélye a bajnoki címre, míg mások szabadulnának sok olyan szerződéstől, amelyet csak teherként cipel. Kíváncsian várjuk, ki lesz a legnagyobb név, aki vált, és hogy ez mennyire befolyásolja majd a szezon hátralévő részét.

Itt elérhető az NBA aktuális tabellája, de a lényeg ez:

  • A Boston Celtics magabiztosan ligaelső (39-12), lőtávolban sincs senki a keleti konferenciában, de a második-negyedik helyen szoros a versenyfutás a Cavaliers (33-16), a Bucks (33-18) és a Knicks (33-18) között. A Sixers ötödik, de hosszú hetekre elvesztette Joel Embiidet, a Miami Heat hetedik, de tavaly sem volt jobb az alapszakaszban, mégis döntőbe jutott.
  • Nyugaton az Oklahoma City Thunder, a Minnesota Timberwolves és a címvédő Denver Nuggets is 35-16-tal áll (ők az első három), de a Clippers (34-16) hátránya is csak fél mérkőzés. Ahogyan fentebb írtuk, a kupagyőztes Lakers csak kilencedik.

Tényleges érdemes lesz ma este figyelni az amerikai híroldalakat. Ez itt nem a reklám helye, de a kezdo5.hu is kiváló munkát végez az események követésében, ráadásul magyar nyelven.

A Sport TV is foglalkozik majd ezekkel a hírekkel természetesen.  A szombati Alley-oopban kiemelt téma lesz majd, de ha a csütörtöki Trash Talk előtt is beesnek a hírek, ott is megemlítik majd a vendégek.

A teljes program pedig:

Trash Talk: február 8., csütörtök 19:00, Sport1 (élő)

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets: február 9., péntek 4:00, Sport1 (élő); 13:15, Sport1 (felv.); 19:00, Sport2 (felv.)

Alley-oop: február 10., szombat 20:00, Sport2 (élő)

Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder: február 10., szombat 21:00, Sport2 (élő)

NBA Action: február 11., vasárnap 8:30, Sport1

Miami Heat – Boston Celtics: február 11., vasárnap 20:00, Sport2 (élő)