Steph Curry megint megcsinálta • SportTV

Steph Curry megint megcsinálta

2024. 02. 11. 19:14    
Olvasási idő: 2 perc

A Golden State Warriors szezonja eddig nagyon nem a tervek szerint alakult, de tegnap éjjel egy olyan meccset nyertek meg, ami akár valahol sorsfordító is lehet. Vajon ki szállította a győzelmet a csapatnak? Természetesen Steph Curry.

Staph Curry így nyert meccset a Warriorsnak. (Fotó: Getty Images)

A Golden State Warriors december 28-a óta nem állt legalább 50 százalékos mérleggel. Aznap a Miami Heattől kaptak ki. Most azonban Steve Kerr csapat felépített egy négyes győzelmi sorozatot, amivel újra megvan az ötven százalékos mérleg, egészen pontosan 25-25 a csapat mérlege, és ezzel beértek a play-int jelentő 10. helyre. A tegnapi, Phoenix Suns elleni siker különösen édes lehet, hiszen egyrészt az ellenfélnél játszik Kevin Durant, aki korábban a Warriorsszal nyert két bajnoki címet. Másrészt Draymond Green azért volt eltiltva egy hónapig, mert decemberben épp a Suns centerének, Jusuf Nurkicnak húzott be. Harmadrészt azért, mert a Suns egy jó csapata, a liga egyik legerősebb keretével. Minden közül a legfontosabb azonban mégis az, ahogyan a győzelem megszületett, mert az egyébként 30 pontig jutó Steph Curry dobta a meccsnyerő triplát egy brutálisan szoros meccsen.

Íme a meccsnyerő:

Ez a meccs összefoglalója:

Ez pedig az utolsó öt perc:

Érdemes megvizsgálni valóban a 2015 és 2022 között négy bajnoki címet nyerő Warriros szezonját. Sok-sok nehézséggel meg kellett küzdenie a gárdának, és ha már a Green-Nurkic eset szóba került, érdemes azzal kezdeni, hogy Green egy hónapot és 16 meccset hagyott ki eltiltás miatt. Most is próbáltak Nurkiccsal egymás fejébe mászni, és úgy tűnt, hogy a pályán Green nyerte a párviadalt, azonban a Suns centere szerint Green semmit sem tanult az esetből, és majd megint meg fog egyszer ütni valakit. Nem tudjuk, de az biztos, hogy a Suns-Warriors és Green-Nurkic párharcok mostantól emlékezetesek lesznek. Egy hatalmas tragédia is nehezített a Warriors dolgát, hiszen január 17-én a Utah Jazz otthonában léptek volna pályára, de egy segédedzőjük, Dejan Milojevic szívrohamot kapott a csapatvacsora közben, és elhunyt. Ezt követően az NBA-ben szokatlanul hosszú ieig, kielnc napig nem játszottak Curry-ék, de becsületükre legyen mondva, azóta 7-3 a mérlegük. Emellett az is kapcsolatos velük, hogy keret egy fontos láncszeme, Chris Paul január eleje óta nem játszik egy kéztörés miatt, Klay Thompson és Andrew Wiggins nincs túl jó formában.

Jonathan Kuminga pedig pár hete beszólt Steve Kerrnek, azt mondta, elveszítette a hitét a mesterben, azonban ez azon kivételes esetek egyike volt, amiből az edző és a játékos is profitált. Kerr megfogadta a kritikát, és Kuminga a 2024-es naptári évben 20,9 pontos átlagot hoz (a szezonátlaga 15,6). A 2021-es év hetedik választottja talán elindult abba az irányba, ahova sokan várták őt. Sokan sokat beszéltek arról, hogy a Warriors aktív lesz majd a cserepiacon, mert mindenképp erősíteni akar, de végül mégis úgy tűnik, eléggé bíznak ebben a keretben, hiszen csak annyit tettek, hogy Cory Josephet és némi készpénzt az Indiana Pacershez cseréltek úgy, hogy mindkét fél adott egy-egy második köröst is az üzletbe.

Steph Curryről még annyit muszáj elmondani, hogy lassan 36 évesen is csodálatos, eddig összesen három meccset hagyott ki a szezonban (mindhármat elvesztette a Warriors), 28,1 pontot, 4,8 gólpasszt és 4,4 lepattanót átlagol. Természetesen az All-Star-gálán is ott lesz, bár kivételesen nem kezdőként lép pályára. A meccsnyerője megihlette az NBA-t is, amely összegyűjtötte korábbi meccsnyerő kosarait:

Nem is rossz!

Ha ma Steph Curryt nem is láthatjuk a Sport TV-n, azért egy szuper keleti rangadót igen, hsiezna Miami Heat és a Boston Celtics csap össze.

Miami Heat – Boston Celtics: február 11., vasárnap 20:00, Sport1 (élő)