Snakebite megtréfálná Mighty Mike-ot • SportTV

Snakebite megtréfálná Mighty Mike-ot

2024. 02. 14. 23:46    
Olvasási idő: 3 perc

Egy-két jó verseny kivételével Peter Wright elmúlt egy-másfél éve eredményeiben nem volt méltó a sportág egyik kiemelkedő egyéniségéhez. Most, ismét hazai közönség előtt, a glasgow-i OVO Hydróban versenyezve visszatérne a győztes útra – a lehető legnehezebb ellenféllel szemben..

Snakebite, azaz Peter Wright bravúr(ok)ra készül a glasgow-i közönség előtt (Fotó: pdctv.com)

A hazaiak kedvence, Snakebite, alias Peter Wright még mindig pont nélkül áll a PL táblázatán. Igaz, a két angol világbajnoktól, Crosstól és Humphriestól szenvedett vereséget Cardiffban és Berlinben, ám most egy háromszoros vb-győztessel kell megküzdenie, aki ráadásul a sorozat 7-szeres bajnoka, no meg az elmúlt hét minitornájának legjobbja is egyszersmind. Mindenesetre az extravagáns skót csupán 6–4-re kapott ki a regnáló világbajnoktól, és a múlt heti dupla Players Championship-viadal másodikján eljutott egészen az elődöntőig.
„Sokkal jobban éreztem magam Berlinben, még a szemüvegemet sem kellett viselnem, sokkal kényelmesebben
voltam. Luke Humpries zseniálisn játszott az utolsó két meccsen. Beállt a 10 körös legekre, majd kiengedett egy kicsit 11-esekre, ezzel nem sokat tehettem. Most játszanom kell Michaellel, aki a múlt héten nyert és Den Boschban is. Nehéz lesz, de remélhetőleg a közönség mögém áll, és átsegít az akadályokon. Ez az egyik kedvenc helyszínem. Az egyik első meccsen Adrian Lewis ellen volt Glasgow-ban, micsoda hangulat volt! Ma is libabőrös leszek, ha eszembe jut. Csodálatos érzes hazai közönség előtt játszani. Mindannyiunkbak hiányzik Gary, hogy játszna a Premier Legue-ben, ezért minden nyomás rajtam van, hogy nyerjek Skóciának, de hiszem, hogy meg tudom csinálni. Azt hiszem, amikor játékban vagyok, a légkör jobbá tesz, s talán találok valami különlegeset” – bizakodott a mezőny egyetlen kétszeres világbajnoka.
Van Gerwen
egymást követő PL-tornagyőzelmeket tervez, miután három 100 feletti átlaggal elért győzelemmel lett a legjobb a Mercedes-Benz-Arenában. A hétszeres PL-bajnok a holland Masterst is megnyerte, de nem repdes az egekben attól, hogy pazarul kezdte a 2024-es évet.
Azt hiszem, a múlt heti fantasztikus este volt a darts számára, és nagyon elégedett voltam a saját teljesítményemmel. Jól játszottam, főleg a fontos pillanatokban, és tudtam tartani a nyomást az ellenfeleimen. Ebben a formátumban hétről hétre jónak kell lenni. Ez nem sprint, hanem maraton. Hiszek a saját haladásomban és a továbblépésemben, de még nagyon hosszú az út” – mondta a tar holland dartszseni.

MVG túlélt két meccsnyilat is, hogy legyőzze az ifjú titán Luke Littlert a varázslatos második éjszakán, ám a tinizseni most Glasgow-ban egy újabb lépés megtételére törekszik. Pedig már most a harmadik a PL korai táblázatán, nem mellesleg az övé a legjobb versenyátlag eddig. Ő is világbajnokkal, Gerwyn Price-szal mérkőzik a glasgow-i első körben. „Tudom, hogy megvan a kellő játékom, tudom, hogy bárkit le tudok győzni. Hihetetlen éjszaka volt Berlinben. A tömeg elképesztő volt. Csalódott voltam a vereség miatt, de így is élveztem az élményt. Csak játszanom kell a játékomat, de belevágok. Még csak egy tizenhét éves éves fiú vagyok, aki azt csinálja, amit szeret!” – szerénykedett a tavalyi ifi világbajnok, aki hétfőn élete első Players Championship-versenyén megszerezte első PDC Tour-címét is. (A bahreini Masters-sikere nem számít a világranglistás Tour-versenyek közé, mert az meghívásos torna volt.)

Hét angol házimeccs is lesz a skót PL-torna első körében, a regnáló világbajnok Luke Humphries a mezőny két nem felnőtt világbajnoka (a másik Littler) egyikével, Nathan Aspinall-lal csap össze, a győztes a Price–Littler csata továbbjutójával elődöntőzik. A világelső103-as átlagot ért el, mielőtt kikpott volna vb-döntős ellenfelétől, Littlertől, Aspinall pedig pont nélküli, miután 4–1-es vezetésről maradt alul MVG-től Berlinben.

A negyedik – időrendben az első – negyeddöntőt is két angol, pontosabban két angol világbajnok játssza, a 2023-as vb-első, a pillanatnyi PL-listavezető Michael Smith öt évvel korább elődjével, Rob Cross-szal (2019-es PL-második) méri össze formáját a tábla előtt. Smith duplázási esélyeit MVG vette el Berlinben egy magas színvonalú elődöntőben, ezzel együtt kétpontos az előnye a táblázaton. Amúgy győzelme esetén egy héttel az előzőre ismét az elődöntőben futhat össze a rekorder hollanddal, akivel két vb-döntőt is játszott már korábban – egy-egy sikerrel.

A PREMIER LEAGUE ÁLLÁSA A 2. FORDULÓ UTÁN

Kapcsolódó

PREMIER LEAGUE 2024, A HARMADIK MINITORNA PROGRAMJA

Negyeddöntő
Rob CROSS (angol)–Michael SMITH (angol)
Michael van GERWEN (holland)–Peter WRIGHT (skót)
Nathan ASPINALL (angol)–Luke HUMPHRIES (angol)
Gerwyn PRICE (walesi)–Luke LITTLER (angol
Elődöntő
CROSS/SMITH/PRICE–VAN GERWEN/WRIGHT
ASPINALL/HUMPHRIES–PRICE/LITTLER
Döntő
AZ ELŐDÖNTŐ GYŐZTESEI

(A mérkőzések az egyik fél hatodik megnyert legjéig tartanak.)

DARTS PREMIER LEAGUE, Glasgow, OVO Hydro. Sport2 20:00 a harmadik minitorna mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)