Mit szólnánk egy Steph Curry – LeBron James álompároshoz? • SportTV

Mit szólnánk egy Steph Curry – LeBron James álompároshoz?

2024. 02. 15. 21:03    
Olvasási idő: 2 perc

Meglepő módon legalább két csapat is bepróbálkozott a Los Angeles Lakersnél azzal a szándékkal, hogy a cserehatáridő lejárta előtt valahogy megszerezze LeBron Jamest. Azonban sem a Golden State Warriors, sem a Philadelphia 76ers nem járt sikerrel.

Na, egyszer játszunk egy csapatban? (Fotó: Getty Images)

Nagyot nézett volna mindenki, ha pár napja egyszer csak megjelenik a hír, hogy LeBron James csapatot vált, azaz a Lakers elcseréli őt. Miért? Azért, mert Jamest soha nem cserélték még el pályafutása során, mind a három alkalommal maga döntött úgy, hogy csapatot vált, először Clevelandből Miamiba, majd Miamiből Clevelandbe, végül Clevelandből Los Angelesbe költözött. James azért olyan szinten áll az NBA hierarchiájában, hogy nem csak a saját csapata keretének összeállításába, de saját csapatváltásaiba is beleszólhatna, ha szükség lenne rá.

Mégis érdekes hírek jelentek meg az All-Star-gála nyugati csapatának kapitányával kapcsolatban. Állítólag a Philadelphia 76ers, és annak elnöke, Daryl Morey is rácsörgött Rob Pelinkára, mikor LeBron James kirakott egy homokórát twitterre, és megkérdezte, van-e esélye megszerezni a szupersztárt. A válasz nem volt, és jött a kérdés, hogy Embiidel mi a helyzet. Mondjuk Morey – rá jellemzően – nem csak egy tölténnyel lőtt mert a Phoenix Sunshoz is bekopogott, hogy Kevin Durant vihető-e. Őt sem adták, de ha valaki nem próbálkozik, az sikerrel sem járhat, Buddy Hield és Cameron Payne lett végül az új szerzemény a Sixersnél a cserehatáridő előtt. Ők hasznos játékosok, de a Sixersnek továbbra is Tyrese Maxey lesz a vezére, míg Joel Embiid visszatér térdműtétje után, és azért szurkolnak, hogy ez minél előbb megtörténhet.

A Sixers-Lakers próbálkozás azonban eltörpül amellett, hogy állítólag a Golden State Warriors és a Los Angeles Lakers között is zajlott egy párbeszéd, amelynek köszönhetően a jelenkori NBA két legmeghatározóbb alakja, Steph Curry és LeBron James egy csapatban szerepelt volna. Nem csak a GM-ek, de konkrétan a tulajok is társalogtak. James nagyságát mutatja, hogy Rich Paul, az ügynöke és gyerekkori barátja is részt vett ezekben, és hogy magát Jamest is megkérdezték, mik a szándékai. Ebből arra lehet következtetni, hogy ha ő maga azt mondaná, hogy menne, akkor a Lakers vezetősége a kérései szerint járna el. Ebből az üzletből nem lett semmi, de azért érdekes elképzelni azt, ahogyan együtt játszik a 39 éves James és a 36 éves Curry, akik az aktív játékosok közül a legtöbb örökranglistát vezetik az NBA-ben.

Kérdéses még, mi lesz vele 2024 nyarán, hiszen opciója van a következő szezonra, és akár dönthet úgy is, hogy elhagyja Los Angelest. Ugye sokáig volt arról szó, hogy ha 2024-ben megérkezik fia, Bronny James az NBA-be, akkor akár játszhatnának egy csapatban is. Azonban Bronny szívproblémái miatt a mock draftokon nem szerepel túl előkelő helyen (a legtöbb helyen sehol).

LeBron Jamest legközelebb az All-Star-gálán látjuk majd, ahol ő lesz a nyugati csapat kapitánya, és természetesen Steph Curryvel ott csapattársak lesznek. A Sport TV az egész hétvége programjátélőben közvetíti majd a pénteki Rising Stars-meccstől kezdve, a szombati ügyességi versenyeken át a vasárnapi gálameccsig. Arra figyeljen oda mindenki, hogy ezúttal egy óriási led parketten zajlanak majd az események.

Ezen rendezik majd meg Steph Curry és Sabrian Ionescu dobóversenyét is, ami sporttörténelmi csemegének ígérkezik.

Curry erre így gyakorol:

Az All-Star-hétvége tévés menetrendje:

Rising Stars: február 17., szombat 3:00, Sport1 (élő); 12:45, Sport2 (felv.)

NBA Skills Challenge: február 18., vasárnap 2:00, Sport1 (élő); 10:45, Sport1 (felv.)

All-Star-mérkőzés: február 19., hétfő 2:00, Sport1 (élő); 14:45, Sport1 (felv.); 18:00, Sport2 (felv.)

Felvezetésképpen még egy Grizzlies-Bucks meccset is megnézhetünk majd ma éjjel, és lesznek a hétvégén természetesen NBA-s műsoraink is:

Memphis Grizzlies – Milwaukee Bucks: február 16., péntek 2:30, Sport1 (élő); 17:00, Sport2 (felv.); 23:30, Sport1 (felv.)

NBA Action: február 18., vasárnap 11:45, Sport2

Alley-oop: február 18., vasárnap 21:00, Sport1 (élő)