A Fradi lányainak lesz nehezebb dolguk • SportTV

A Fradi lányainak lesz nehezebb dolguk

2024. 02. 17. 12:32    
Olvasási idő: 3 perc

Két férfi, három női mérkőzés alkotja aktuális szombati kézimaratoninkat A nőiek a magasabb szintűek: a csoportkör záró fordulójából közvetítjük a két magyar zöld-fehér BL-együttes mérkőzését: a Győr csoportelsőként két vereség után újra a győzelem ösvényét keresi, az FTC élet-halál harcot folytat a playoffért. A női El-ből megmutatunk egy francia–román csatát. A két férfi összecsapás különböző versenysorozatokban zajlik: a Fradi a negyeddöntőbe igyekszik az Európa-kupában, emellett lesz egy meccsünk a világ legnívósabb bajnokságából, a Bundesligából is, utóbbi felvételről kerül adásba.

Estelle Nze Minko önbizalom-visszaszerző győzelemre vágyik (Fotó: Getty Images)

FTC–BESIKTAS (férfi Ek)

Az első meccsen kétgólos Fradi-győzelem született Isztambulban. Ennek ellenére óvatosan áll a visszavágónak. „Szerintem az lesz a kulcsa a mérkőzésnek, hogy előre és hátrafelé is nagy sebességgel közlekedjünk a pályán. A két csapat közti különbség jobban ki fog jönni. Igaz, hogy vannak sérültjeink, de úgy gondolom, mi jobb állapotban vagyunk, az első mérkőzést tekintve. Az első félidőben sok ziccert kaptunk. Most egy kicsit gyakorlunk és felkészülünk, s akkor meglehet a továbbjutás, ami az első számú célunk… Szeretnénk minél tovább eljutni, ehhez szükségünk van a szurkolóink támogatására is. Úgyhogy várunk mindenkit sok szeretettel!” – mondta a fradi.hu video-miniinterjújában Prainer Viktor, az FTC balátlövője, aki az idényben 14 gólt szerzett az Ek-ban.

METZ–FTC (női BL)  

Mindkét csapat számár a kulcsmérkőzés, a Metz a közvetlen negyeddöntős helyért küzd, a Fradoói – a tavalyi ezüstérmes – „csak” az életben maradásért. A francia együttesnek két játékosa is van a góllista első három helyezettje között, Sarah Bouktit (83 gól) és Kristina Jörgensen (78). Klujber Katrin 74 találattal az FTC legeredményesebb játékosa. A Metz szerezte a legtöbb gólt a mezőnyben (445 gól – 66.67%-os hatékonyság), kapusuk, Hatadou Sako 145 védéssel (35.45 védési ráta) rangelső.
Az utolsó előtti körben mindkét csapat kikapott, a Metz 9 veretlen meccs után bukott az Ikast ellen, az FTC a Viperstől szenvedett vereséget otthon, Érden. Ez lesz a huszadik találkozásuk a nemzetközi kupákban, az első meccsen Magyarországon nagy különbségű francia győzelem született (38–25).

„Jól fel fogunk készülni erre a meccsre, tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, és mindent meg fogunk tenni, hogy megszerezzük a győzelmet. Tudjuk, hogy az is jó lesz, ha szurkolóink előtt játszhatunk, ezért mindent beleadunk, amink van, és megpróbáljuk a lehető legkevesebbet hibázni, hogy minden esélyt megadjunk magunknak a győzelemre. Ez nagyon fontos számunkra”– mondta az EHF-BL-honlapnak Camille Depuiset, a Metz kapusa.

GYŐR–BREST (női BL)

A záró kör másik magyar-francia mérkőzése, kissé mérsékeltebb téttel. A Győr 2006 óta első ízben veszthet három egymást követő mérkőzést az elitligában, igaz, már a 10. fordulóban véglegestette csoportelsőségét. A Brest egy ponttal van elmaradva a 3. CSM-től.
Az Audi ETO kapta a legkevesebb gólt, 324-et, ellenfele inkább a védekezésben kiváló, csupán 335 gólt kapott. A francuiák jobbátlövője, Valerija Maszlova 7. a liga góllövőlistáján, 10-zel elmaradva az éllovas Marketa Jerabkovától (Vipers).A két együttes jobbára szoros mérkőzéseket játszik. Az ETO ötször, a Brest egyszer nyert, de négyszer is remiztek.„Ezt a meccset meg kell nyernünk, más arcunkat kell mutatnunk, mert az elmúlt két Bajnokok Ligája-mérkőzésen nem voltunk a legjobbak. Így különösen fontos lesz most megszerezni a két pontot; két pont nem változtat a csoporthelyzetünkön, de egy győzelem sok erőt adna a jövőre nézve” – mondta Estelle Nze Minko, a győriek irányítója

A két másik meccsünkön a női El B-csoportját vezető Braila Franciaországba utazik a Chambray otthonába, de csak az a kérdés, hogy megőrzi-e csoportelsőségét vagy át kell adnia a pontazonossággal második Thüringennek.
A férfi Bundesligában a 2. Füchse a nagy múltú, de most csak 11. Lemgót fogadja. A tét a hazaiaknak, hogy lépést tudnak-e tartani a címvédő és a BL-ben a csoportmásodik helyért küzdő Magdebuggal, amely csak jobb gólkülönbséggel vezeti előttük a bajnoki táblázatot.

 

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-KUPA, nyolcaddöntő, visszavágó. Sport1 13:45 FTC-Green CorrectBesiktas Safi Conecto (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)
NŐI KÉZILABDA BL, csoportkör, 14. forduló. Sport1 15:45 Metz Handball–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 17:45 Győri Audi ETO KC–Brest-Bretagne (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető:  Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)
NŐI KÉZILABDA EL, csoportkör, 6. forduló. Sport1 19:45 Chambray TouraneDunarea Braila (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea).
FÉRFI BUNDESLIGA. Sport1 21:45 Füchse BerlinTBV Lemgo (felv., kommentátor: Fülöp Marcell, szakommentátor: Császár Gábor)