Milyen volt az All-Star-hétvége? • SportTV

Milyen volt az All-Star-hétvége?

2024. 02. 20. 18:04    
Olvasási idő: 3 perc

Megtudtuk, hogy Steph Curry tényleg minden idők legjobb tripladobója, hogy lehet címet védeni a zsákolóversenyen és a tripladobón is, ráadásul Michael Jordan óta először tudott MVP lenni valaki úgy, hogy előző nap megnyer egy ügyességi számot. Azt is be kell látni, hogy a gálameccsel valamit kezdeni kell.

Lillard innen (is) dobálta a triplákat. (Fotó: Getty Images)

Team World vs Team USA?

Kezdjük a legfájóbb résszel: ha picit is kompetitív kosárlabdát akar a közönség, akkor ezzel a gálameccsel kezdeni kell valamit. Megpróbálkozott az NBA azzal, hogy visszahozzák a Kelet-Nyugat formátumot, de ez pontrekordot eredményezett, 211-186 lett a vége a kelet javára. Az egy csapat által szerzett 211 pont és a két csapat által szerzett 397 is bődületes csúcs.

Nem igazán védekezik senki, csak dobálják a pontokat sorban. Elsősorban a triplákat. A 42 bedobott hárompontos is hatalmas rekord. Mondhatnánk azt is, hogy olykor komolytalan volt a küzdelem. Annak fényében nehéz ezt megérteni, hogy régen ez úgy működött, hogy az első félidőben gáláztak a játékosok, majd a második félidőben lejátszották a derbit. Presztízskérdés volt az egész.

Ez ma nincs, és mindenki arról beszél, hogy bár szereti a küzdelmet, nem akar megsérülni az All-Staron. Így viszont egyszerűen nem lehet azt várni, hogy ez megváltozzon, és talán azzal kell megbékélnünk, hogy a minél nagyobb zsákolások, a minél távolabbról bedobott triplák lesznek célkeresztben.

Könnyen lehet, hogy valami motivációs tényezőt kellene beiktatni, mondjuk egy Team World VS Team USA meccset, vagy legyen 4 hatos csapat minitornája az egész (mint a fiatalok meccsén), esetleg hozzanak olyan játékosokat akár egy másik bajnokságból (Euroliga, Kína, Ausztrália), akik mindenáron le akarnák győzni a legjobbakat, és akkor a legjobbaknak is oda kell tenniük magukat. Bill Simmons arról beszélt, hogy ő nem engedné a triplát az utolsó hat percig, mert szerinte a rengeteg hármas a probléma.

Nehéz megtalálni a legjobb döntést, de valamit tenni kell. Mert tehetségben nincs hiány. Ma már nincsen olyan, mint a kilencvenes és kétezres években, amikor például Jamaal Magloire vagy Chris Gatling is All-Star tudott lenni, mert olyan nagy a verseny a helyekért. A 24 All-Star-játékos mindegyike a kosárlabda virtuóza.

Damian Lillard és Michael Jordan

A Milwaukee Bucks játékosa, Damian Lillard olyat tett, mint legutóbb Michael Jordan 1988-ban. Megnyert egy ügyességi versenyt, és a gálameccs MVP-je is lett egy hétvégén. Megnyerte ugyanis a tripladobót, majd a gálameccsen szerzett 39 pontot, és nyert a keleti csapat. Karl-Anthony Towns 50 pontja így ment a levesbe. Lillard ráadásul címet védett a tripladobón, tavaly Salt Lake City-ben is nyert.

Volt még egy címvédőnk, Mac McClung behúzta a zsákolóversenyt. Talán kijelenthetjük, hogy pillanatnyilag ő a világ legjobb zsákolója. Talán csak Ja Morant versenyezhetne vele, de az ő szándékait nem ismerjük. Ezen a viadalon az érezhető volt, hogy a sztárokat (Jaylen Brown), azért felülpontozzák.

Steph Curry tényleg a legjobb tripladobó a világon

Hatalmas érdeklődés övezte Sabrina Ionescu és Steph Curry dobópárbaját. Ez a műsorszám konkrétan olyan nézettségnövekedést hozott a szombati napnak, ami talán minden várakozást felülmúlt. Ezt a műsorszámot 5,4 millióan követték. Nem véletlenül, mert a két sportoló zseniális csatát vívott. Ionescu kezdett, női labdával, de NBA-s triplavonalról szerzett 26 pontot, aminél egyébként senki sem szerzett többet a hivatalos tripladobón. Curry rosszul kezdett, és úgy tűnt, meglepetés születhet, de úgy zárta le, ahogyan illik: Az utolsó két rekesz 10 labdájából 9-et bedobott, amivel 14 pontot szerzett. Így jutott 29-ig. Vitán felül ez a különleges elem volt a hétvége legjobb pillanata.

A fiatalok lelkesek

A fiatalok még mindig imádják ezt a lehetőséget, amit pénteken kapnak, és ez talán abban is megmutatkozik, ahogyan Benedict Mathurin nyomta a trash talkot Jaden Ivey-nek. Végül bejött ez a húzása, mert az ő csapata nyerte a minitornát, és ő lett az MVP.

Lezárult az All-Star-hétvége, és pár nap pihenő után hamarosan visszatér az NBA alapszakasza, ráadásul jönnek a legfontosabb meccsek. A Sport TV természetesen jó sok NBA-s tartalommal jelentkezik majd.

Trash Talk: február 22., csütörtök 19:00, Sport2 (élő)

Dallas Mavericks – Phoenix Suns: február 23., 1:30, Sport1 (élő); 15:15, Sport1 (felv.); 21:45, Sport2 (felv.)

Alley-oop: február 24., szombat 20:00, Sport2

New York Knicks – Boston Celtics: február 25., vasárnap 2:30, Sport1 (élő); 12:00, Sport2 (felv.)

NBA Action: február 25., vasárnap 18:30, Sport2

Philadelphia 76ers – Milwaukee Bucks: február 25., vasárnap 19:00, Sport2 (élő)

Phoenix Suns – Los Angeles Lakers: február 25., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)