A Veszprém visszavágna dán mumusának • SportTV

A Veszprém visszavágna dán mumusának

2024. 02. 22. 12:11    
Olvasási idő: 3 perc

Gyakorlatilag a sorsolás után tudni lehetett, hogy a Barca, Magdeburg, Veszprém trió fog harcolni a „kedvezményes” – értsd: követlen negyeddöntős – első két helyért. Momir Ilics csapata az ősszel mindkét nagy rivális ellen bravúrgyőzelmet aratott idegenben, de nehezen magyarázható vereségekkel leadta előnyér, ráadásul a katalán kupaörökrekordertől otthon kikapott. A vége előtt három körrel így jutottak el odáig, hogy a címvédő németeknek két pont az előnye a második helyen, s maximum ugyanannyi marad, ha a bakonyaiak megnyerik utolsó előtti hazai mérkőzésüket a dán kupagyőztes ellen, amelytől az elmúlt két esztendőben kétszer is kikaptak.

Rodrigo Corrales bízik benne, hogy sikerül visszavágni az őszi hatgólos kudarcért a dánoknak (Fotó: handballveszprem.hu)

VESZPRÉM–GOG (B-csoport)

Az EHF szokásos kétfrontos nemzeti párharca most is megismétlődik. Szerdán a Szeged ugyan hosszasan helytállt, jelentős ideig vezetett is, de végül alulmaradt Aalborgban. A Veszprém most kiegyenlítheti a magyar–dán számlát, no meg közvetlenül az övéket is, hiszen szeptember 28-án Odensében 36–30-ra kikapott a dániai mérkőzésükön.
A múlt héten a magyar rekordbajnok az idényben ötödször ért el 40 vagy több gólt a Porto elleni 40–28-os idegenben elért győzelemmel.
A GOG az egyik a három csapat közül – a Plockon és a Barcán kívül – , amely le tudta győzni a Veszprémet az említett őszi találkozón, időben az volt a bakonyiak első kudarca a csoportkörben.
Egy erős köztes menetelés után a dán együttes legutóbbi hat BL-csatájából csupán egyet nyert meg (a Porto ellen), és ötször kapott ki, legutóbb a Barcától otthon 30–23-ra.
A két együttes öt mérkőzéséből a Veszprém hármat megnyert, a két vereségből az elsőt az előző idény hazai meccsén 37–36-ra szenvedte el.
A GOG az előző hétvégén a Dán Kupa négyes döntőjében előbb hosszabbításban 34–31-re verte meg a Fredericiát, majd a fináléban 32–25-tel szerezte meg a trófeát a bajnokságban vezető Aalborg ellen. A veszprémi együttes a PLER elleni 36–33-mal  továbbra is az élen áll a K&H Ligában.
„Csütörtökön olyan csapat ellen lépünk pályára, amelynek a játékstílusa nem feltétlenül illik hozzánk. Ellenük tavaly és idén sem értünk el jó eredményt. Jelenleg remek formában vannak, fantasztikus meccsen verték meg az Aalborgot a Dán Kupa döntőjében. Így nagy csatára számítok” – mondta az EHF BL-honlapjának  Rodrigo Corrales, a Telekom spanyol kapusklasszisa.

PSG–KIELCE (A-csoport)

Szerdán még azt latolgattuk, ha Szeged nyer, francia–lengyel rangadó vesztesét is megelőzheti. Sajnos a kékek végül pont nélkül tértek haza Dániából, maradnak az ötödik helyen, de ha a PSG–Kielce rangadó döntéssel végződik, a vesztes legalább pontegyenlőségben marad a Tisza-partiakkal.
A két együttes ugyanis pontazonossággal (13) harmadik-negyedik a nyolccsapatos csoport táblázatán, a második Kiel 3 ponttal vezet előttük, azaz amelyikük nyer, a német bajnokaspiráns nyomában marad, vagy legalábbis nem növekszik a hátránya, ha a THW megveri otthon a Montpellier-t.
Az előző körben a PSG Bitolából hazavitte a pontokat a Peliszter elleni 31–25-tel, a Kielce hazai pályán remizett a Kiellel (36–36). A két csapat a 3. fordulóban már megmérkőzött Lengyelországban, akkor az Industria egy góllal, 3–29-re győzött. Öt összecsapáson 2016 óta a PSG hazai pályán hazai pályán egyetlen pontot sem vesztett a Kielce ellen.
A párizsiak gólgyárosa Kamil Syprczak (ő történetesen lengyel) 63 gólt szerzett a BL-idényben, Szymon Sicko házi listavezetőként 51 gólt ért el a Kielce színeiben.
Mindkét csapat győztesen került ki a múlt hétvégi meccséből, a PSG Saranban nyert 37–29-re, a Kielce az Ostrow Wiekopolskit verte meg 37–33-ra.
„A Kielce elleni küzdelem mindig nagy összecsapás a Bajnokok Ligájában. Emlékszünk az első meccsre, amikor a részletekről volt szó, és csak egy góllal veszítettünk az arénájukban. Szinte tökéletesre kell játszanunk, hogy legyőzzük őket, mert ők egy nagyszerű csapat. De van egy csapatunk, amely erre a fajta eseményre készült, és nagyon bízom a csapatunkban, hogy felülmúlja magát az ilyen meccseken” – vélekedett Luka Karabatic, a párizsiak olimpiai, kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnoka, aki pályafutása során viszont a BL-t még sosem nyerte meg.
„Tudjuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz Párizsban. Természetesen keményen és jól kell játszanunk. Elkerülni a hibákat támadásban és védekezésben. Biztos vagyok benne, hogy jó küzdelem lesz. A csoportunk nagyon nehéz, a második és az ötödik csapat között csupán egy pont a különbség. Egy vereség mindenkit nehéz helyzetbe hoz” – elemzett Dylan Nahi, a lengyelek francia klasszisa.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, 12. forduló. Sport1 18:00 Telekom Veszprém KC–SC Magdeburg (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 20:30 Paris Saint-Germain HB–Industria Kielce (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)