Fordulózáró „római hétfő” a Sport1-en • SportTV

Fordulózáró „római hétfő” a Sport1-en

2024. 02. 26. 17:58    
Olvasási idő: 2 perc

Lassan kezdenek végleg beállni a csapatok a Serie A bajnoki táblázatán. Az Inter bajnoki címe ellen már csak a teljesen elvakult ellenszurkolók fogadbk – no meg a hazardőrök – , a Juve és a Milan elbíbelődik a dobogó két alsó fokával, az Atalanta és a Bologna harcol a biztos BL-helyért, de lehet fogy a vesztes is indulhat majd az elitligában. Mögöttük egy öt-hat csapatos boly küzd még „Európáért” – pontosabban két Konferencialiga-helyért, ebbe beletartozik a két fővárosi csapat is – amelyek egyformán hétfőn lépnek fel, természetesen ellentétes pályaválasztási joggal: a Roma használja közös stadionjukat az Olimpicót, a Lazio pedig Firenzében vendégszerepel.

A gólokat továbbra is a Dybala, Lukaku párostól várják a sárga-pirosok szurkolói (Fotó: Getty Images)

A szokásos Nyerő SzériA a fenti táblázatállás kialakulásnak elemeit veszi górcső alá – különös tekintettel a vasárnapzáró lombard kisrangadóra –, s elemzi az ebből következő lehetséges személyi változásokat is. Eőzőminűs1tő, középcsatármustra is szerepel a terítékre kerülő tételek között. Szóba kerülnek vitatható VAR-döntések, bomba gólok, az állandó rovatok közül lesz nem-igen és hidegzuhany is, csak a gólszépségverseny marad ki, hiszen a rómaiak még hátravannak – emiatt az összefoglaló is kedden kerül a programba.

A Roma és vendége, a Torino is a bevezetőben említett hatos üldözőboly tagja, azonos meccsszámmal a farkasok  előnye 5 pont a bikák előtt. A hazaiak továbbra sem számíthatnak Tammy Abrahamra, az angol csak márciusban térhet vissza keresztszalag-szakadása és az azt követő műtét után. A csapaton a Feyenoord elleni csütörtöki  sikeres El-playoff után frissíthet kissé De Rossi mester, előtérbe kerül Auar és Angelino kezdőbe kerülése.
A Toro kezdő középső védő nélkül marad, Buongiorno február elején szenvedett vállsérülést. A lehetőségeket tovább korlátozza Schuurs hiánya, a holland ebben az idényben már nem léphet pályára.

A Fiorentina és a Lazio között kisebb a különbség, mindössze két pont. Egy bravúros vendéggyőzelemmel a sasok akár el is léphetnek violáktól, fordított esetben a hazaiak meg is előzhetik ellenfelüket.
A firenzei gárda továbbra is Christensen nélkül kénytelen kiállni, aki térsérülését követően csak márciusban térhet vissza. Hasonlóan csak a következő fordulóban csatlakozhat társaihoz Castrovilli is, a 27 esztendős középpályás még nem lépett pályára ebben az idényben, mert augusztiusban szenvedett Achilles-ín-sérülést.
Miután a Torino elleni meccs hajrájában pirosat kapott, Gila semmiképpen sem játszhat hétfőn. Patric bokasérülése miatt csak 11 percet szerepelt a Bologna ellen,  ő sem lesz bevethető március előtt.

Serie A, 26. forduló. Sport1 17:30 Nyerő Széria olaszfutball-magazin (háziasszony: Takács Rita, vendégek: Holczer Ádám és Hrutka János); Sport1 18:30 AS Roma–Torino FC (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Holczer Ádám); Sport1 20:45  ACF Fiorentina–SS Lazio (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Holczer Ádám)