Az Inter végleg megszökhet • SportTV

Az Inter végleg megszökhet

2024. 03. 04. 20:13    
Olvasási idő: < 1 perc

Csak a listavezető Inter meccse maradt a 27. forduló hétfői napjára, a nerazzurri ugyanis csak a jövő héten lesz akcióban a BL-ben. A Juve vasárnap esti vereségével a papírforma hazai siker már 15 pontos előnyt jelentene, azaz lassam a fogadóirák már oddsot sem adnak a milánói szupercsapat bajnoki címére…

Hétfő este Akexis Sánchez lehet Lauteró támadótársa (Fotó: Getty Images)

A szokásos hétfői előzmények most is adva vannak, lesz 9 meccses összefoglaló, elemző magazinműsor (Nyerő SzériA), majd következi a „forró” bajnokjelölt előnynövelő (?) meccse a San Siróból.

Simone Inzaghi az utóbbi időben a szokásosnál kicsit gyakrabban változtatott összeállítást, hétfőn is megteheti, noha alapemberei kevés kivétellel rendelkezésre állnak. Thuram és Acerbi is rendbejött mér, de lehet, hogy még nem jelöli őket a kezdőbe. Bastoninak eltiltását kell töltenie, Calhanoglu, Cuadrado és Sensi azért még sérültistán van. A kiegészítő játékosok közül Alexis kezd most Arnautovic helyett, ő lehet Lautaro partnere, akinél csak a Bayern angol szupersztárja, Harry Kane áll több góllal a top 5 bajnokság összesített góllistáján.
Eközben a Genoa kerete tényleg szinte teljes: Vázquez felépült, pedig egy hete az Udinese elleni sikerben még nem vehetett részt, most kezdhet a griffmadarasok védőtriójában. Csak Haops és Matturro nem állhat Gilardino mester rendelkezésére. A kiváló excsatár, most ígéretes vezetőedző akár változatlan csapatot is pályára küldhet.

Kapcsolódó

TÉNYEK, CSÚCSOK, SOROZATOK (Serie A, ’24. 3. 4.)

INTER–GENOA

Az Inter veretlen legutóbbi 9 bajnoki meccsén a Genoa ellen (7 gy., 2 d.) m9ndössze egyetlen gólt kapva ebben az időszakban – a Grifone legutóbbi győzelme a nerazzurri ellen 2018. február 17-én született (2–0, a Ferrarisban). + A Genoa december közepe óta legutóbbi 11 bajnokijából 10-szer veretlen maradt (4 gy., 6 d.), csak éppen az Internek van hosszabb veretlen szériája (11 mérkőzés, 10 gy., 1 d.). + A következő lesz Simone Inzaghi 300. bajnokija vezetőedzőként, ő lehet a legtöbbször győztes mester azok közül, akik elérték ezt a határt – már most 178-nál tart, Ancelottinak 172. Allegrinek 171 volt, amikor elérte a harmadik százast.

Serie A, 27. forduló. Sport2 19:45 Nyerő SzériA (műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Kéri András és Várhidi Péter); Sport1 230:45 FC Internazionale–Genoa CFC (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Várhidi Péter)