Térdsérülés, műtét, és másfél hónap múlva rájátszás! • SportTV

Térdsérülés, műtét, és másfél hónap múlva rájátszás!

2024. 03. 08. 20:22    
Olvasási idő: 2 perc

Hatalmas csapás érte a Minnesote Timberwolvest, mert alig egy hónappal a rájátszás előtt meniszkusz-sérülést szenvedett a térdében a csapat All-Star magasembere, Karl-Anthony Towns. A tervek szerint körülbelül a rájátszásra térhet vissza.

Anthony Edwardsnak eddig is komoly szerepe volt, de most még komolyabb lesz. (Fotó: Getty Images)

Van a térdsérülésekkel egy olyan probléma a profi sportban, hogy mondanak rá egy várható visszatérési időt, és lehet, hogy ez a forgatókönyv végül teljesen más lesz. Az NBA-ben az egyik legdurvább példa Brandon Royé, aki egyszer egy könnyebb porscsérülést követő műtét után 8 nappal már rájátszás-meccset játszott. Az ő példáját viszont ebben az esetben talán nem érdemes követni, hisz épp a Blazers egykori All-Starja volt az, akinek a pályafutását a térdének állapota rövidítette meg végül. Szóval nem nagyon éri meg ezzel játszani.

Az inkább az általános, hogy porcműtét után 6-8 héttel léphetnek újra pályára a játékosok, ha nem lép közbe semmi komplikáció. Vannak az olyan félelmetes esetek is, mint például Lonzo Ball-é, aki 2022 januárja óta nem játszott NBA-meccsen, és pont csak egy rutin porcműtéttel kezdődött minden, ahogyan James Wiseman esetében is, aki több, mint másfél évet hagyott ki.

Karl-Anthony Towns is átesik hamarosan egy porcműtéten, mert megsérült a meniszkusza, és a Minnesota Timberwolves az első hírek szerint négy hét múlva vizsgálja majd felül az állapotát. Érdekes, hogy egyébként a közelmúltban épp ilyen sérülést szenvedett el Joel Embiid is, így a liga legkiválóbb magasemberei közül kettő is maródi, és mindketten a rájátszás körül térhetnek majd körülbelül vissza.

A Minnesota Timberwolves zseniális szezont futott eddig (konkrétan közel vannak a franchise-rekordhoz), főleg annak köszönhetően, hogy a szerepeket leosztották a játékosok között, és Towns helyett kimondva is Anthony Edwards lett a vezér a pályán. Ez nem azt jelenti, hogy az All-Star-gálán 50 pontot dobó magasember nem játszik zseniálisan. Épp ellenkezőleg, óriási segítséget nyújt a csapatnak, és összeállt remekül az Edwards-Towns-Gobert-Conley-McDaniels tengely. Ennek köszönhetően 44-19-es mérlegével vezeti a nyugati konferenciát a Timberwolves, igaz, csak fél meccs előnye van a 43-19-cel álló Oklahoma City Thunder előtt.

Az utolsó sikert tegnap szerezte a Timberwolves az Indiana Pacers ellen – már Towns nélkül -, és Anthony Edwards ismét megmutatta, milyen vezér is ő. Pedig már az első percben kifordult a bokája… Az a kisebb dolog, hogy 44 pontot dobott, de két blokkjából az egyikkel mentette meg a meccset a Wolvesnak. Aaron Nesmith egyenlíthetett volna, de Edwards a csillagokig emelkedett, hogy blokkolja.

A meccs összefoglalója:

Az izgalmas végjáték:

Edwards blokkja:

Ha így folytatják, ki tuják bekkelni ezt a pár hetet, de ha ránézünk a programra: Jövő hét elején műtik Townst, a négy hét az április 8-ával kezdődő héten telik majd le. Április 9-14 között négy meccset játszik a Minny, a play-inben nem lesz érdekelt, ez szinte biztos, a rájátszás pedig április 20-án veszi kezdetét. A sűrű nyugaton bárhol is végez a Timberwolves, kőkemény ellenféllel találja szembe majd magát már az első körben; elég csak a play-in jelenlegi mezőnyét megnézni: a Sacramento Kings, a Dallas Mavericks, a Golden State Warriors és a Los Angeles Lakers áll play-in helyen jelenleg. Az biztos, hogy egy jó Townsra szükség van, ha esetleg valóban bajnoki álmokat dédelget a csapat. Ehhez viszont jó formában kell lennie.

Három élő meccs és egy Alley-oop a hétvégén:

Ugyan az említett Timberwolwest nem látjuk a hétvégén, de több bajnoki címre vágyó alakulatot igen, a Los Angeles Clipperst például kétszer is. A menetrend így néz ki:

Alley-oop: március 9., szombat 21:00, Sport2 (élő)

Los Angeles Clippers – Chicago Bulls: március 9., szombat 22:00, Sport2 (élő)

NBA Action: március 10., vasárnap 19:30, Sport2

Los Angeles Clippers – Milwaukee Bucks: március 10., vasárnap 20:00, Sport2 (élő)

New York Knicks – Philadelphia 76ers: március 11., hétfő 0:00, Sport2 (élő); 17:00, Sport2 (felv.)