Felzárkózó feladat a Laziónak • SportTV

Felzárkózó feladat a Laziónak

2024. 03. 11. 20:09    
Olvasási idő: < 1 perc

Az előző, pazarul sikerülő idény után inkább csalódások érték 2023–24-ben a Laziót. A BL-szereplés ugyan megfelelőnek mondható, senki sem gondolt a nyolcaddöntőnél többre, a bajnokságban már a rajtnál beragadt, s most már inkább a Konferencialiga lehet a remények netovábbja, s még ahhoz is keményen meg kell küzdeni a Fiorentinával. A vendég Udinese kemény harcban áll a bennmaradásért, és idegenben egy kicsivel jobban teljesít, mint otthonában…

Ha betalál vagy gólpasszt ad, a harmadik ellenfél ellen lesz tizenöt gólban részes Ciro Immobile, a Lazio csapatkapitány-gólgyárosa (Fotó: Getty Images)

A múlt hét végi „őrült meccsvég” eredményeként három Lazio-játékos sem léphet pályára eltiltás miatt az udineiek ellen: Pellegrini, Guendouzi és Marusics. Vagyis elég sok változás lesz a legutóbbi mérkőzés összeállításában, hiszen mindhárman játszottak Münchenben. A sérült Rovella nem állhat Guendouzi helyére, Kamada ls Cataldi közül választ a vb-ezüstérmes pótlására Sarri mester. A védelemből is hiányzik az újra megsérülő Patric, a hátvédsor közepén marad tehát a Romagnoli, Gila duó, Hysaj és Lazzari lép a két eltiltott védő helyére.
Az Udinese újra soraiban tudhatja Kristensent, aki piros lap miatt hagyta ki a Genoa elleni múlt heti döntetlent. Ebosele kiállítása és Walace ötödik sárgája miatt azonban a friuliaktól is két játékos fegyelmi okból bevethetetlen. Lazar Szamardzsics visszatérhet a középpályára a brazil helyett. Ebosse és Bijol továbbra is tartósan sérült, Deulofeu, a korábbi nagy Barca-ígéret pedig egész további karrierjét fenyegető térdproblémáiból szeretne kilábalni, egyre reménytelenebbül.

Kapcsolódó

TÉNYEK, CSÚCSOK, SOROZATOK (Serie A, ’24. 3. 11.)

LAZIO–UDINESE

Öt kapott gól nélküli hazai győzelem után a Lazio egyet sem nyert meg a következő háromból az Olimpicóban   az Udinese ellen, a két legutóbbi remivel zárult (1 v.), a fehér-kékek még sosem játszottak három vagy több egymást követő döntetlent otthon a friuliak ellen. + Az Udinese végezte el a legkevesebb sikeres passz az olasz élvonalban (6858), mintegy 4500-zal kevesebbet a Laziónál (11 369), ugyanakkor 48-cal többet lőttek a kapura, mint a fővárosi sasok (338-at a 190-nel szemben). + Ciro Immobile 11 gólt lőtt és 3 gólpasszt adott eddig az Udinese ellen. A Lazio csatára két csapat ellen is 15-nál több gólban volt közvetlenül részes (17 a Genoa, 16 a Sampdoria ellen), ő lehet a harmadik játékos, aki három csapat ellen is képes lehet a 15 pluszra  2004–05-ös szezon óta, Antonio Di Natale (6 különböző ellenféllel) ls Francesco Totti (3) után.

Serie A, 29. forduló. Sport1 19:45 a forduló összefoglalója (kommentátor: Bartha Zoltán és Engyel István); Sport1 20:45 SS Lazio–Udinese Calcio (kommentátor: Fülöp Marcell)