Van Gerwen 12 éve nem látott gödörben • SportTV

Van Gerwen 12 éve nem látott gödörben

2024. 03. 14. 12:27    
Olvasási idő: < 1 perc

A Premier League-ben címvédő Michael van Gerwen ritka rossz formában és egészségi állapotban várja a Luke Littler elleni, csütörtöki első mérkőzését.

Michael van Gerwen már nagyon rég nem várt olyan kedvezőtlen helyzetből mérkőzést, mint a Premier League hetedik fordulójában a Luke Littler elleni elsőkörös csatáját. A sorozatot rekordot jelentő hét alkalommal már megnyerő, az összetettben most is éllovas holland eleve vállsérüléssel küszködik, és ezzel alighanem összefüggésben a produkciója is nagyon messze áll a tökéletestől. Nem csupán elveszítette a legutóbbi négy találkozóját, de Luke Humphriestől (93,48-at ért el), Mensur Suljovictól (92,37), Robb Crosstól (94,83) és Peter Wrighttól (93,00) is 95 alatti átlaggal kapott ki. A Darts Orakel statisztikai platform adatai szerint 12 éve fordult elő legutóbb, hogy Mighty Mike egymást követő négy összecsapáson is 95-ös átlag alatt maradjon.

Ez azért is veszélyes, mert csütörtöki riválisa a legutóbbi hét meccsén rendre efölött dobott, sőt, ötször a százas határ fölé jutott. Littler a múlt héten megnyerte az első European Tour-versenyét, korábban a World Series of Darts bahreini állomásán is sikerrel járt, a Premier League-ben viszont még várat magára a nagy áttörése. Hiába harmadik az összesített tabellán, még egyetlen minitornán sem diadalmaskodott. „Remélem, most már hamarosan nyerek egyet. Nagyon sok tervem van a Premier League-gel kapcsolatban. Csak hát, mióta a PDC-nél vagyok, mindenki engem akar megverni, így aztán mindig a legjobbamat kell nyújtanom. Tudom, hogy reflektorfényben vagyok, mert jól kezdtem. De csak dobálom tovább a nyilaimat, és mindig azt teszem, amit eddig is tettem” – mondta a 17 éves fiatalember.

A Premier League-ben eddig kétszer találkozott MVG-vel, mindkétszer kikapott tőle, az összesített mérleg sem neki kedvez (3:1 a hollandnak), ugyanakkor Van Gerwen ilyen formában és ilyen egészségi állapotban még egyszer sem játszott ellene.

A Sport1-en csütörtökön 20 órától élőben közvetítjük a Premier League 7., nottinghami állomását.