Kvalifikációs rajt Párizsért • SportTV

Kvalifikációs rajt Párizsért

2024. 03. 14. 15:06    
Olvasási idő: < 1 perc

Férfi kézilabdázásban három csoportban 12 együttes küzd meg a még kiadó hat helyért a párizsi ötkarikás játékok tornáján. Mi az első és a második négyes küzdelmeit követjük élő és felvételes közvetítéseinkkel.

A spanyolok és a szlovénok egy csoportban küzdenek majd Granollersben Párizsért (Fotó: Getty Images)

Az I. CSOPORTBAN Spanyolországban a granollersi Sportpalotában küzd meg egymással a tavalyi vb-bronzérmes, az idei Eb-n csúnyán leszereplő (13. hely) spanyol válogatott az Eb-6. Szlovéniával, az idei Ázsia-bajnoki 2. Bahreinnel és a Pánamerikai Játékokon ezüstérmes Brazíliával küzd két helyért. Az esélyes természetesen a kontinensbajnoki kisiklás ellenére a hazai válogatott, a szlovénok és a brazilok nagy harcban lehetnek a második helyért. Őrdemes megemlíteni, hogy a granollersi tormán magyar játékvezetői páros is működik, a Bíró Ádám, Kiss Olibér duó oda kapott beosztást az IHF-től.

A II. CSOPORT házigazdája a német szövetség, amely a hannoveri ZAG Arenában rendezi meg a hatmérkőzéses tornát. A résztvevők az idei Eb-n hazai pályákon 4., a tavalyi vb-n negyeddöntős, hivatalosan 5. német együttes, a vb-9., az idei Európa-bajnokságon szintén gyengélkedő, csak 11. , amúgy nemzetközi klasszisoktól hemzsegő horvát gárda, az Afrika-bajnoki ezüstérmes Algéria és az Eb-n dicséretesen helytálló, 8. helyen végző Ausztria. A csúcsfavorit Németország, de ha a horvátok nem kapják össze magukat, a másik két csapat, főleg az osztrák akár meglepetést is szerezhet.

A III. CSOPORT házigazdája Tatabányán a magyar szövetség, a mieink ellenfelei Norvégia, Portugália és Tunézia, a három európai gárda nagy versenyfutásban lesz a két párizsi helyért.

FÉRFI KÉZILABDA, OLIMPIAI SELEJTEZŐ TORNÁK. 1. játéknap. Sport1 17:45 Németország–Algéria (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Deli Rita); Sport2 18:15  Spanyolország–Bahrein (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fülöp Marcell, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor); Sport2 20:15 Horvátország–Ausztria (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fülöp Marcell, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor); Sport2 22:15 Szlovénia–Brazília (felv., (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Deli Rita)