Anthony Edwards bemutatta az év zsákolását? • SportTV

Anthony Edwards bemutatta az év zsákolását?

2024. 03. 19. 16:51    
Olvasási idő: 2 perc

A Minnesota Timberwolves rúgólábú szupersztárja úgy átzsákolta John Collinst, hogy sokan máris odaadtak neki az év zsákolása díjat. Valljuk be, nem véletlenül.

A rugólábú Anthony Edwards. (Fotó: Getty Images)

Anthony Edwards úgy vezette győzelemre a Minnesota Timberwolvest, hogy sem Karl-Anthony Towns, sem Rudy Gobert nem lépett pályára. 114-104-re győzött a Wolves a Utah Jazz ellen, ehhez Edwards 32 ponttal, 8 gólpasszal és 7 lepattanóval járult hozzá. A Timberwolves 47-21-es mérlegével a nyugati konferencia második helyén áll, mindössze fél mérkőzés hátrányban az éllovas Oklahoma City Thunder mögött. Mivel Townsra még pár hétig nem számíthat a Minnesota, kulcsfontosságú Edwards jó játéka. Ő pedig hozza a kötelezőt.

Azonban azt le kell szögezni, hogy erre a Jazz-Wolves meccsre nem az eredmény miatt fogunk emlékezni, hanem mert a harmadik negyed közepén Edwards felugrott, és olyan brutálisan poszterre rakta John Collinst (aki szintén nem megy a szomszédba rugókért), hogy azonnal elkezdtek érkezni az „év zsákolása” kommentek. Abszolút nem mondhatjuk, hogy ez alaptalan lenne.

A morbid az, hogy Edwardsnak kiugrott a gyűrűsujja a bal kezén, amit helyre kellett rakni az eset után, míg Collins agyrázkódás gyanújával már nem lépett pályára a negyedik negyedben. Szerencsére azóta úgy tűnik, nem kapott agyrázkódást az esetnél. Edwardsnak a meccs utáni interjú közben megmutatták a jelenetet, érdemes megnézni (0:35-tól figyelje mindenki):

„Úristen, ez volt pályafutásom legjobb zsákolása!” – hihetetlen ahogy ezt mondja nevetve. Egyébként állítása szerint régóta vágyott már erre, hogy itt áthúzzon valakit. Azt még megtudtuk, hogy bár valakinek azt ígérte, John Collins kapja majd meg a mezét, valójában Collin Sextonnak adta. A Jazz irányítójával nagyon közel nőttek fel egymáshoz Georgiában, és nagyon régi barátság köti őket össze. Nem egy rossz relikvia.

Nincs okunk a panaszra ezen a héten sem, és bízzunk benne, hogy lesznek még nagy pillanatok a közelgő napokban. Igyekszünk majd minél többet megmutatni.

Íme a Sport TV NBA-s menetrendje:

Trash Talk: március 21., csütörtök 19:00, Sport2 (élő)

Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets: március 22., péntek 1:00, Sport1 (élő); 15:00, Sport1 (felv.); 20:00, Sport2 (felv.)

New York Knicks – Brooklyn Nets: március 23., szombat 18:00, Sport2 (élő)

NBA Action: március 24., vasárnap 11:00, Sport1

Alley-oop: március 24., vasárnap 19:30, Sport2 (élő)

Los Angeles Clippers – Philadelphia 76ers: március 24., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)