Humphries a mestertriókat ismételné • SportTV

Humphries a mestertriókat ismételné

2024. 03. 21. 01:22    
Olvasási idő: 2 perc

Luke Humphries lemásolná MVG-t. A holland dartsikon az idei PL-sorozat második és negyedik estje között nyert egymás után három minitornát, a regnáló világbajnok a hatodik-nyolcadik fordulóban vinné végig a “mesterhármast”.

A világbajnok-világelső a mesterhármasra készül (Fotó: pdctv.com)

A nyolcadik helyszín a dublini 3Arena, a világelső brighoni és nottinghami sikere után vezeti a táblázatot és valósággal duzzad az önbizalomtól. Az elmúlt hetekben elképesztő kiszállókat produkált, és eltökélt szándéka, hogy meghosszabbítsa győzelmi sorozatát az ír fővárosban.
“Dublin különleges helyet foglal el anyám szívében. A nagyapám ír volt és nekem még sosem volt lehetőségem Írországban játszani és már nagyon várom. Tudom, hogy a két Michael, Smith és Van Gerwen már nyert sorozatban hármat, szóval jó lenne harmadik játékosként megismételni ezt. A dolgok azonban gyorsan változhatnak, ezért fontos, hogy keményen dolgozzak és megpróbáljak a legjobb négy közé kerülni a sorozat végén.”
Humphries a negyeddöntőben Peter Wright ellen lép a táblához, miután a skót az első hat napon minden mérkőzését elvesztette, a hetediken Gerwyn Price legyőzésével kezdte meg a pontgyűjtést. A kétszeres világbajnok még egyszeres vb-győztes walesi társa 103-as átlagát is felül tudta múlni, aztán 6–1-re kikapott Humphriestől az elődöntőben.
„Még mindig élvezek minden egyes hetet. Szeretnék mindenkit megelőzni pontszámban a következő hetekben, és ha be tudok surranni az első négybe, az nagyszerű, de ha nem, akkor is élvezni fogom. Úgy éreztem, mintha versenyeztem volna a múlt héten. Jól dobáltam a é élveztem ezzel az készlettel játszani. Pozitívan érzem magam. A Premier League-eredményeim nem voltak hatással más versenyeimre. Egyenletesen jó eredményeket értem el a színpadon. úgyhogy elégedett vagyok” – biozakosott a mezőny egyik legnépszerűbb játékosa, Snakebite.

Újabb kasszasiker párosítás a regnáló bajnok Van Gerwen Price ellen, amely meccs a tavalyi dublini döntő megismétlése. Mindkét játékos elhatározta, hogy megállítja a vesztes sorozatát a versenyben. A Berlinben, Glasgow-ban és Newcastle-ben aratott három egymást követő éjszakai győzelmet követően Van Gerwen a második helyre csúszott vissza a tabellán, miután egymást követően Exeterben, Brightonban és Nottinghamben kiesett a negyeddöntőben. Price eközben csak egyetlen győzelmet aratott, mióta hazai pályán Cardiffban bejutott az első minitorna döntőjébe, de a 2023-as sorozaton 107-es, 109-es és 105-ös átlagot ért el ezen a futáson.

Az esti negyedik negyeddöntőben Luke Littler folytatja a első éjszakai győzelemre törekvését, amikor a első napi győztes Michael Smith-szel játszik az elődöntőbe jutásért. Littler a szezon teljesítményét produkálta, és a múlt héten „legázolta” Van Gerwent a negyeddöntőben, 114-es átlaggal, amivel lezárta az ihletett bemutatót. A 17 éves játékos eddigi hét negyeddöntős meccséből hatot megnyert, és ezt az szériát szeretné megőrizni a 2018-as második Smith-szel szemben, aki 2024-ben a párviadal három találkozójából kettőt megnyert.

Rob Cross és Nathan Aspinall is fej fej mellett haladnak egymással a zöld szigeten, a nottinghami negyeddöntős összecsapásukat megismételve. Aspinall bekerült a legjobb négy közé, miután az elmúlt négy éjszakai döntőből háromban szerepelt, és az elmúlt hónapban Cross elleni mesterhármast jegyzett. A World Matchplay bajnokát a múlt csütörtöki döntőben Humphries negfosztotta a második minitorna-győzelmétől, míg Cross eddigi hét negyeddöntős meccséből ötöt megnyert, és az ötödik este döntőjében kikapott Aspinalltól.

A DUBLINI MŰSOR

Kapcsolódó

PREMIER LEAGUE 2024, a NYOLCADIK MINITORNA PROGRAMJA

Negyeddöntő
Luke HUMPHRIES (angol)–Peter WRIGHT (skót)
Nathan ASPINALL (angol)–Rob CROSS (angol)
Michael VAN GERWEN
(holland)–Gerwyn PRICE (walesi)
Luke LITTLER
(angol)–Michael SMITH (angol)
Elődöntő
HUMPHRIES/WRIGHT–ASPINALL/CROSS
VAN GERWEN/PRICE–LITTLER/SMITH
Döntő
AZ ELŐDÖNTŐ GYŐZTESEI
(A mérkőzések az egyik fél hatodik megnyert legjéig tartanak.)

DARTS PREMIER LEAGUE, Dublin, 3Arena. Sport1 20:00  a nyolcadik minitorna mérkőzései (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)

AZ ÁLLÁS 7. JÁTÉKNAP UTÁN