Ilyen egy meccset eldöntő bírói baki az NBA-ben • SportTV

Ilyen egy meccset eldöntő bírói baki az NBA-ben

2024. 03. 28. 18:25    
Olvasási idő: 2 perc

Fura végjátékot hozott a tegnap esti Philadelphia 76ers – Loa Ngeles Clippers meccset. Egy ponttal nyert a Clippers Kawhi Leonard zsenialitásának (is) köszönhetően, illetve hozzájárult ehhez az is, hogy volt egy bírói baki is az utolsó pillanatban.

Kelly Oubre és Kawhi Leonard fontos szerepet kapott a végjátékban. (Fotók: Getty Images)

Volt némi pikantériája a tegnapi Sixers – Clippers meccsnek, először tért ugyanis vissza Philadelphiába az a James Harden, aki nagyon csúnyán távozott a csapattól a szezon elején. Ahogyan az várható volt, amerikai mércével mérve komoly pfújolásban (boo-zásba) volt része a bemutatáskor.

Hiába mondta azt Harden a meccs után, hogy nem is érti, miért kapta ezt, azért vélhetően tisztában van ő ezzel. Végül egyébként 16 ponttal, 14 gólpasszal és 5 lepattanóval zárta az estét, ami nem hangzik rosszul, de tőle azért nem kiemelkedő.

Nem ez volt azonban az este legemlékezetesebb eseménye. Hanem az, hogy Kawhi Leonard az utolsó percben két 2+1-es támadást mutatott be, illetve egypontos előnynél blokkolta Kelly Oubre Jr-t is. Egy második blokkja is lett volna, ha nem telik le az idő, de 107-108 lett a végeredmény.

A meccs összefoglalója:

A végjáték:

Ahogyan az látható, azért annyira nem volt sima az az utolsó pillanatos védekezés, és amellett, hogy a Sixers edzője, Nick Nurse, illetve Kelly Oubre Jr, aki a szituáció áldozata volt, nagyon keményen nekiment a bírónak. Valójában igazuk is van, és ezt a meccs vezető bírója, Kevin Scott is elmondta a beszámolójában. Ők élesben úgy érezték, hogy Paul George nem faultolt, de a helyzetet visszanézve ő is látja, hogy faultot kellett volna fújni. Nick Nurse azt is mondta, hogy szerinte legalább akkora volt ez a kontakt, mint az a kettő, amiét Leonard megkapta a plusz egyet. Oubre pedig azt mutogatta a bíróknak, hogy miattuk kaptak ki. Nyilván meg fogják büntetni még akkor is, ha igaza volt, és elnézést is kért.

A műsorainkban biztosan lesznek ilyen témák még a héten, de bőven lesz élő közvetítésünk is ezek mellett. A program:

Trash Talk: március 28., csütörtök 22:30, Sport1 (élő)

New Orleans Pelicans – Milwaukee Bucks: március 29., péntek 1:00, Sport1 (élő); 15:00, Sport1 (felv.); 18:30, Sport2 (felv.)

New Orleans Pelicans – Boston Celtics: március 30., szombat 22:00, Sport1 (élő)

NBA Action: március 31., vasárnap 11:00, Sport1 (élő)

Alley-oop: március 31., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)

Denver Nuggets – Cleveland Cavaliers: március 31., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)