Joel Embiid visszatérése és új cipője • SportTV

Joel Embiid visszatérése és új cipője

2024. 04. 03. 15:47    
Olvasási idő: 2 perc

Két hónappal ezelőtt még tuti NBA-favorit volt, aztán megsérült a térde. Egy műtétet és nyolc hét pihenőt követően tegnap tért vissza. Az egy dolog, hogy jól játszott, de közben először lépett pályára Skechers cipőben.

Joel Embiid visszatért. (Fotó: Getty Images)

Minimálisan tűnt csak rozsdásnak Joel Embiid, akiről az Oklahoma City Thunder elleni meccs előtt a semmiből jött a hír, hogy két hónap kihagyás után visszatér a Philadelphia 76ersbe. Január 30-án a Golden State Warriors ellen sérült meg a meniszkusza. Műtétre volt szükség, és a műtét után nyolc héttel már NBA-meccsen játszott. A hihetetlen az, hogy egy ilyne komoly sérülés, és viszonylag hosszabb kihagyás után rögtön főszereplő tudott lenni. 29 percet kapott, és 24 pont, 7 gólpassz, 6 lepattanó és 3 labdaszerzés került a neve mellé. A mezőnyszázaléka picit alacsonyabb volt a szezonátlagánál, de ez így is egy markáns visszatérés. A meccs végén is pályán volt, sőt, szerzett fontos kosarakat is, és az egyik legfontosabb labdaszerzés is a nevéhez fűződött, amikor Josh Giddey-től ellopta a labdát.

109-105 lett a végeredmény

Természetesen izgalmas volt a végjáték. meg lehet nézni az utolsó 3 perc 30 másodpercet:

Embiid megmozdulásai:

Az előző szezon MVP-je arról nyilatkozott, hogy nagyon mélyre került ebben az időszakban, és még mindig nincs teljesen túl rajta. A visszatérés viszont jól esett neki. A csapatnak is, amely néküli mindössze 10-18-as mérlegre volt képest, ha pedig beleszámítjuk azt a Warriors elleni meccset is, amit nem játszott végig, akkor 10-19-re. Visszacsúsztak a nyolcadik play-in helyre, és már cak 6 mérkőzésük lesz javítani.

Nem csak a haja volt új a 2023-as MVP-nek, hanem a cipője is. Először játszott ugyanis Skechers-cipőben. Nem is olyan régen lett a márka nagykövete. Ugyan Julius Randle és Terance Mann is a Skecherts választotta, mégis Embiid lesz majd a kosárlabda divízió arca. Korábban Under Armour cipőkben kosarazott.

Az új lépő:

A Philadelphia 76ers könnyen lehet, hogy büntetést kap majd, mivel tényleg csak nem sokkal a meccs előtt még úgy volt, hogy Embiid kihagyja a meccset, és csak az utolsó pillanatban változtatták kérdésesre a státuszát.

Annyire fontos Embbid visszatérése, hogy azt csak pár mondatban emelnénk ki, hogy Viictor Wembanyama egy blokkra és két gólpasszra volt. 23 pont, 15 lepattanó, 9 blokk és 8 gólpassz volt a statisztika. Ez azért nagy dolog csak, mert utoljára 30 éve, 1994-ben David Robinsonnak jött össze ez a bravúr (rajta kívül Hakeem Olajuwon, Alvin Robertson és Nate Thurmond vitte még véghez ezt a bravúrt). Egyre inkább úgy tűnik, hogy Wembanyama lesz a következő quadrupla-duplát elérő kosaras.

A Sport TV heti NBA-s menetrendje:

Trash Talk: április 4., csütörtök 19:00, Sport2 (élő)

Los Angeles Clippers – Denver Nuggets: április 5., péntek 4:00, Sport1 (élő); 16:15, Sport2 (felv.); 23:00, Sport1 (felv.)

Alley-oop: április 6., szombat 20:30, Sport2 (élő)

Los Angeles Lakers – Cleveland Cavaliers: április 6., szombat 21:30, Sport2 (élő)

NBA Action: április 7., vasárnap 21:00, Sport2

Dallas Mavericks – Houston Rockets: április 7., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)