Folytatódik a nagy verseny a BL-ért • SportTV

Folytatódik a nagy verseny a BL-ért

2024. 04. 28. 11:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Öt meccs szerepel a Serie A vasárnapi programjában, egy nem fért a roppant sűrű műsorrendünkbe. A már bajnok Inter „gálalehetőségén” kívül a másik három találkozón BL-aspiránsok lépnek fel – a négy meccsből kettőt-kettőt a Sport2-n és az AMC Mikrón közvetítünk élőben.

Közös Inter.-cél: minél több gólt Lautarónak! Taléán Alexi Sánchez is hotózzátejüóhet ehhez, ha Inzaghi pályára küldi, egy vagy több gólpasszal… (Fotó: Getty Images)

A matiné az Interé, amely a „senki földjén” álló Torinót fogadja. A bajnok alighanem mindent megtesz, hogy Lautarót ne csak a capocannonieréhez (gólkirályság) segítse, hanem egyre magasabbra repítse az aranycipőért folytatott versenyben. Persze a scudettonóbirtokosnak lehetnek más „mellékvéljai” is, mint pédául a pontekord 100 fölé tornázása, ehhez azonban a hátralévő mint az öt meccset egyaránt meg kell nyernie – a Toro ellenit is.
A tabella negyedik és ötödik helyén álló, azaz két BL-helyet birtokó együttesek közül a Bologna a kiesés elleni harcban is szereplő Udinese ellen otthon, a Roma viszont az exbajnok vendégeként Nápolyban lép fel. Daniele De Rossi együttesének gondolnia kell Európa egyetlen bajnoki veretlenségét őrzó csapata, a Leverkusen elleni idegenbeli El-csatára is, kérdéses, mennyire nyől magüd a mester a rotáció eszközéhez.
Az esti mérkőzés házigazdája, a Fuirentina ugyan „csak” a 9., de ha otthon tartja mindhárom pontot a kiesés elleni élet-halál harcot folytató Sassuolo ellen, még nem reménytelen a helyzete Európáért, sőt egy kicsit a BL-ért sem, hiszen van még egy elmaradt mérkőzése a szintén élcsapat Atalanta ellen.

Kapcsolódó

TÉNYEK, CSÚCSOK, SOROZATOK (Serie A, ’24. 4. 28.)

INTER–TORINO

Az Inter nyolcat megnyert 9 legutóbbi Torino elleni hazai mérkőzéséből (1 d.), a legutóbbi három alkalommal gólt sem kapott – a nerazzurri négy egymást követő meccsen legutóbb 2001 és 2003 között nem kapott gólt a gránátvörösök ellen. + A Torino nyolc 0–0-s döntetlent ért el az idényben, többet mint bármely más együttes az öt európai topligában. Csak két idényben volt eddig több gól nélküli remije a Torinónak (10, 1966–67-ben és 11, 1963–64-ben). A legutóbbi csapatm, amelynek 8-nál több 0–0-s remije volt a Serie A-ban a Cagliari (9, 2011–12-ben). + Yann Sommer (79.1%) és Vanja Milinkovics-Szavics (77.3%) kettő a három leghatékonyabb kapus közül az idény azok közül, akik több mint 10 meccsen védtek a Serie A-ban – a harmadik Michele De Gregorio (78.7%).

BOLOGNA–UDINESE

A Bologna veretlen legutóbbi öt hazai találkozóján az Udinese ellen (2 gy., 3 d.), pedi előtte négyet is elvesztett 6-ból (1 gy., 1 d.), a piros-kékek ráadásul 12-szer gólt is lőttek a legutóbbi 13 Dall’Ara-beli találkozójukon a fruliak ellen. Az Udinese 10-szer ikszelt legutóbbi 16 Emilia Romagna-i csapat elleni találkozóján (3 gy., 3 v.) idegenben, ám a legutóbbi háromból csak egyszer ikszelt az olyan ellenfél ellen Közép-Itáliában. + Dan Ndoye lőtt a legtöbbször (35) kapura a szezonban a Serie A-ban összesen anélkül, hogy gólt szerzett volna, a legutóbbi Bologna-játékos, akinek ennél több lövése volt, mielőtt betalált volna, Mattias Svanverg volt, akinek az 59. lövése talált a kapuba 2018-ban kezdve a 2020-as sikerese kísérletig.

 NAPOLI–ROMA

A Napoli nem vesztett legutóbbi 5 Roma elleni meccsén Nápoilyban (3 gy., 2 d., legutóbb ilyen hosszú hazai veretlen szériája 1989 májusa és 18995 októbere között volt a farkasok ellen otthon (7). + De Rossi kinevezés után a Roma első 7 meccséből hatszor is gólt szerzett az első félidőben, majd az utóbbi 6 találkozó első 45 percéből ötször eredménytelen maradt. + Stphan El Shaarawy öt gólt szerzett eddig a Napoli ellena San Paolóban, illetve új nevén a Maradona-stadionban, a hárompontos győzelmi érában (1994 óta) csak egy játékosnak sikerült ugyanennyi, ugyanott: Edin Dzekónak.

FIORENTINA–SASSUOLO

A Fiorentina csupán két meccset nyert meg a Sassuolo elleni legutóbbi 8-ból (2 d., 4 v.), ebből kettőt a legutóbbi három összecsapáson (igaz, a fekete-zöldek győztek az ellentétes pályaválasztáskor). + A Sassuolo legutóbbi 22 idegenbeli meccse mindegyikén kapott gólt, ez a leghosszabb ilyen élő sorozat a Serie A-ban. A legutóbbi clean sheetje távol otthonától 2023 februárjában Leccében sikeredett. + Jonathan Ikoné először talált két egymás utáni meccsen a kapuba az öt európai topbajnokságban (a Genoa és a Salernitana ellen), a Fiorentina szélsője 23 Serie A-meccsénél és 3 góljánál jár ebben az idényban, tavaly a teljes évadban  33 találkozón csak eggyel ért el többet.

SERIE A, 34. forduló. Sport2 12:30 FC Internazionale–Torino FC (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Fülöp Marcell, szakértő: Hegyi Iván); AMC Mikro/Sport3 15:00 (felv. Sport2 23:45 FC Bologna–Udinese Calcio (kommentátor: Fülöp Marcell); AMC Mikro/Sport3 18:00 (felv. Sport2 1:45) SSC Napoli–AS Roma (kommentátor: Faragó Richard); Sport2 20:30 AC Fiorentina–Sassuolo Calcio (kommentátor: Faragó Richard, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hrutka János); Sport2 22:45 Nyerő SzériA olaszfutball-talkshow (háziasszony: Takács Rita, vendégek: Hrutka János és Kéri András)