Máté Pál: „A magyar hoki jelenleg a legjobbak világbajnokságához tartozik” • SportTV

Máté Pál: „A magyar hoki jelenleg a legjobbak világbajnokságához tartozik”

Sport TV avatar Sport TV 2024. 05. 06. 12:29    
Olvasási idő: < 1 perc

A Sport TV főszerkesztője, a 2008-as szapporói csodát kommentáló Máté Pál neve összefonódik a magyar jégkorongsporttal, Vas Márton Ukrajna elleni gólja óta pedig biztosan beírta magát ő is a sportág történetébe. A vb elején még a műsorvezetői székbe is visszatért a csapatért, most pedig rövid véleménycikkben értékelte az ott történteket.

A magyar játékosok és a vb-trófea. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Most először sikerült a kiesést követően egyből visszajutni az elitbe.

Amúgy a 2008-as szapporói csodával együtt ez már a negyedik ilyen alkalom. Azóta kétszer hét év volt, most meg éppen két év szünet lesz a várakozás ideje két A-csoportos szereplésünk között. Bárki mondhatja persze, jó-jó, de hol vannak az oroszok meg a fehéroroszok, mégis sok tekintetben egyedülálló, sőt történelmi a magyar jégkorong-válogatott mostani bravúrja.

Ezúttal már azonnal sikerült visszajutni a nagyok közé, ráadásul tétmeccsen először győztük le a mumusunkat, Szlovéniát.

És non plus ultraként, talán a világon először nevezte bohócnak egy játékos saját szövetségi kapitányát úgy, hogy a csapat ettől nem hullott atomjaira, hanem inkább összekovácsolódott! Nem mondom, hogy mindig ez lenne a követendő példa. Illetve azért mindenképpen jár a tisztelet Don MacAdamnek, hogy kezelni tudta ezt a látszólag kezelhetetlen helyzetet.

De még nagyobb tisztelet jár a válogatottunk minden egyes játékosának, meg a stáb minden tagjának, hogy ezek után összezártunk, és minden odds ellenére, a két legerősebb ellenféllel szemben is megmutattuk, a magyar hoki igenis a legjobbak világbajnokságához tartozik! Ja, és Bolzanóban az is kiderült, hogy a szövetség vezetőinek a legmagasabb szinten is érdemes számolniuk a hazai szakemberekkel.

A vb-t jövőre Svédországban és Dániában rendezik, és ismét a Sport TV közvetíti majd, csakúgy, mint a most pénteken kezdődő csehországi viadalt. A különbség az, hogy idén még felhőtlenül szórakozhatunk, jövőre meg a körmünket rágva izgulunk majd egy újabb történelmi siker, a bentmaradás eléréséért.

Ilyen előzmények után miért ne sikerülhetne akár ez is?

(Máté Pál)

2024-es jégkorong-világbajnokság: május 10-26. között a Sport TV műsorán

A vb nyitónapja:

Szlovákia – Németország: május 10., 16:15, Sport2 (élő)

Csehország – Finnország: május 10., 20:00, Sport2 (élő)

2025-ös jégkorong világbajnokság a magyar válogatott részvételéve: 2025. május 9-25. között kizárólag a Sport TV műsorán