Nikola Jokics az NBA kilencedik háromszoros MVP-je • SportTV

Nikola Jokics az NBA kilencedik háromszoros MVP-je

2024. 05. 09. 13:51    
Olvasási idő: 2 perc

Eddig sem akárkikkel emlegettük egy szinten Nikola Jokics nevét, de mostanra tovább szűkült azon egykori és jelenlegi megasztárok mezőnye, akik olyan magasságokba jutottak, mint a szerb csodacenter: Legalább háromszoros alapszakasz MVP-k.

A háromszoros MVP, Nikola Jokics. (Fotó: Getty Images)

Kareem Abdul-Jabbar hatszoros,

Bill Russell és Michael Jordan ötszörös,

Wilt Chamberlain és LeBron James négyszeres,

Moses Malone, Larry Bird, Magic Johnson és Nikola Jokics háromszoros MVP.

Bárhogyan nézzük, az NBA történetének legeslegnagyobb sztárjairól, korábbi legendáiról beszélünk, mikor ezt a listát látjuk.

Ebbe a körbe került be tegnap hivatalosan is Nikola Jokics, aki megkapta harmadik MVP-trófeáját. Teljesen megérdemelten jutalmazták meg. Ha azonban az ember átgondolja picit, ez akár már négy is lehetne, de a tavalyi bajnoki címet és döntő MVP-trófeát nem cserélné el egy további alapszakasz legjobb játékosa díjra. Űrszámokat hozott egyébként idén is: 26,4 pont, 12,4 lepattanó és 9 gólpassz. 68 db dupla-dupla és 25 tripla-dupla volt a 2023-24-es eredmény. Ő lett az NBA történetének második játékosa, aki 2000 pontot, 900 lepattanót és 600 gólpasszt ért el egy szezonban (a másik Oscar Robertson volt).

Az amerikai sajtó próbált úgy csinálni, mintha szoros lenne a párharc, de nem volt az, ugyanis a lehetséges 99-ből 79 első szavazat az övé volt, Shai Gilgeous-Alexander 15, Luka Doncic 4, míg Giannis Antetokounmpo 1 db első helyes voksot kapott.

A Nuggets és a Jokics-család gyönyörű videót készített neki,

Találó vele és a karrierjével kapcsolatban a „Hogyan lett valószínű a valószínűtlenből” kifejezés, ami a videó üzenete.

Jókor jött ez a pozitív hír a Denver Nuggetsnek, mert az elmúlt két évben talán épp most van erre a legnagyobb szüksége a csapatnak, ugyanis a Minnesota Timberwolves meglepően könnyedén gázolt át a Nuggetsen az első két meccsen a második körben (99-106 és 80-106), és Jokics haloványabb, kevésbé hatékony meccseket hozott, mint szokott. Hat csapat tudott az NBA történetében úgy fordítani 0-2-es hátrányból, hogy hazai pályán bukta el az első két meccset. Úgyhogy kemény feladat vár Jokicsékra, de ugye a bajnok szívét nem szabad lebecsülni.

Miközben Jokics MVP lett, kiosztották a többi címet is, és Victor Wembanyama Év Újonca díja is kapott egy olyan videót, amiről muszáj megemlékezni. Ezt a Fanatics készítette, és csupa egykori Év Újonca üzent a franciának. Név szerint: David Robinson, Shaquille O’Neal, Grant Hill, Jason Kidd, Allen Iverson, Vince Carter, Pau Gasol, LeBron James, Chris Paul és Kevin Durant.

További díjazottak: Rudy Gobert lett az Év Védője, Mark Daigneult az Év Edzője, Steph Curry az Év Clucth Játékosa, Naz Reid a Legjobb Hatodik Ember és Tyrese Maxey a Legtöbbet fejlődött Játékos.

NBA a Sport TV-n:

Ezen a héten is jelentkezünk meccsel és NBA-s műsorral bőven. A menetrend így néz ki:

Trash Talk: május 9., csütörtök 18:45, Sport1 (élő)

Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks (2. mérkőzés): május 10., péntek 3:30, Sport1 (élő); 11:00, Sport2 (felv.); 23:00, Sport2 (felv.)

Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder (3. mérkőzés): május 11., szombat 21:30, Sport1 (élő)

Alley-oop: május 12., vasárnap 16:45, Sport1 (élő)

NBA Action: május 12., vasárnap 17:15, Sport2

Indiana Pacers – New York Knicks (3. mérkőzés): május 12., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)