Kanada csatlakozna a svédekhez • SportTV

Kanada csatlakozna a svédekhez

2024. 05. 14. 08:58    
Olvasási idő: < 1 perc

A szerdai játéknapon két-két meccsel befejeződik a csoportkör harmadik fordulója a csehországi jégkorong-világbajnokságon. Három győzelemmel a teljes mezőnyből csak egy csapat áll a táblázaton, egy másik még csatlakozhat hozzá.

Connor Bedard, a kanadaiak ifjú csillaga (98) "munkában", éppen kicselezi a dán Holmot. A 18 éves chicagói játékos két meccs után 5 ponttal holtversenyben harmadik a vb kanadai pontlistáján, egy góllal vagy assziszttal behozza a két éllovast, kettővel akár az élre is kerülhet az osztrákok elleni kedd esti találkozón (Fotó: Getty Images)

Az egyetlen százszázalékos gárda eddig a Tre Kronor, azaz a háromkoronás (mezű) svéd válogatott, amely az ostravai B-csoportban az amerikaiakat a nyitó napon 5–2-re, vasárnap a lengyeleket 5–1-re, hétfőn a tavalyi vb-döntős németeket 6–1-re győzte le.

A mi esti meccsünkön, a Kanada–Ausztria összecsapáson a prágai csoportban a rekorder-címvédő juharleveles gárda csatlakozhat a svédekhez. A torna egyik csúcsfavoritja az eredmény alapján nehezebb győzelmet aratott kezdetnek Nagy-Britannia ellen (4–2), mint vasárnap, amikor 5–1-es vereséget mért a dánokra. A sorsolás folytán újabb, a kiesés elkerülését célba vevő együttessel kell megmérkőznie az osztrák együttesben, elvileg ez sem jelenthet sokkal nagyobb megpróbáltatást Andre Tourigny csapatának.

JÉGKORONG-VB, Csehország, Csoportkör, A-csoport, 3. forduló. Sport2 20:15 Kanada–Ausztria (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Szélig Viktor)