Újra itt a FINAL4, a Győr a hatodik BL-győzelemre hajt • SportTV

Újra itt a FINAL4, a Győr a hatodik BL-győzelemre hajt

2024. 05. 23. 16:10    
Olvasási idő: 3 perc

A Győri Audi ETO KC búcsúztatta a legutóbbi három BL-kiírás győztesét, így ott lesz a FINAL4-ban, ahol megszerezheti hatodik BL-trófeáját. Az biztos, hogy a magyar szurkolók a csapat mellett állnak majd az MVM Dome-ban és a Sport1 képernyője előtt is.

Zsinórban nyolcadik Final4-jára készül a Győr. (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

2013, 2014, 2017, 2018, 2019 – ez az öt év aranybetűkkel szerepel a Győri Audi ETO KC történetében, hiszen ezekben az években Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelt a város és persze egész Magyarország. Ezzel a Győr a legeredményesebb magyar klubcsapat, és természetesen a 2010-es évek legeredményesebb női klubcsapata egész Európát tekintve. Az azóta eltelt évek sem teltel el tétlenül, hiszen mind a három FINAL4-on (azért három, mert 2020-ban a COVID miatt elmaradt az esemény) ott volt a csapat, 2022-ben ezüstérmet, 2021-ben és 2023-ban pedig bronzérmet nyert.

A 2016 óta minden egyes FINAL4-ra eljutó Győr célja nem is lehet más, mint a hatodik BL-győzelem. Ugyan idén a bajnokságban és a Magyar Kupában nem minden alakult az ETO tervei szerint, illetve edzőválásra is sor került (Ulrik Kirkelyt Per Johansson váltotta) a szezon során, a Bajnokok Ligájában nem remegett meg a győriek keze. Ez azt jelenti, hogy a csoportkörben megszerzett 23 győri pont volt a legtöbb mindkét csoportot nézve is. Természetesen első helyen végeztek a zöld-fehérek a saját nyolcasukban, így ’’csak’’ negyeddöntőt kellett vívniuk az egyenes kieséses szakaszban.

Hogy mekkora rangadó várt ott rájuk? Talán elég annyit mondani, hogy az elmúlt három Bajnokok Ligáját megnyerő Vipers Kristiansandon át vezetett az út az MVM Dome-ba. A párharc viszont tulajdonképpen már Norvégiában eldőlt, hiszen hétgólos, magabiztos előnyt szerzett a magyar csapat. Így az is belefért, hogy a visszavágón az Audi Arénában 2 góllal nyerjen a Vipers, a végeredmény szempontjából annak nem volt már jelentősége.

A győriek mellett a német Bietigheim, a dán Esbjerg és a francia Metz jutott be a négyesdöntőbe, és a Sport TV stúdiójában megrendezett sorsoláson kiderült, hogy az elődöntőben az Esbjergen kell túljutnia szombaton Fodor Csengééknek. Ebből következik, hogy a másik ágon Bietigheim – Metz mérkőzést rendeznek majd. A szurkolók pedig azt szeretnék, hogy a Győr vasárnap döntőt játsszon, és ott megnyerje a hatodik BL-trófeáját.

A Sport1 természetesen kiemelten kezeli a FINAL4-t, szombaton és vasárnap összesen több, mint 14,5 órában számol be az MVM Dome-ban zajló eseményekről. A Sport TV teljes stábja ott lesz a helyszínen, és a mérkőzéseket Méhes Gábor valamit Borsos Attila közvetíti majd.

A Final4 tévés programja:

Győri Audi ETO KC – Esbjerg (és a játéknap felvezetése): június 1., szombat 13:45, Sport1 (élő)

Metz – Bietigheim: június 1., szombat 17:30, Sport1 (élő)

Bronzmérkőzés (és a játéknap felvezetője): június 2., vasárnap 13:45, Sport1 (élő)

Döntő: június 2., vasárnap 17:30, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő Extra: június 2., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)

Az egész hét a FINAL4-ra hangolódás jegyében zajlik majd, hiszen hétfőtől-péntekig minden nap jelentkezik majd a Harmadik Félidő című magazinműsor. Az első négy adásban a Győri Audi ETO KC képviselői lesznek a vendégeink (Endrődi Péter ügyvezető, Per Johansson vezetőedző és két játékos, Fodor Csenge valamint Kari Brattset), míg pénteken az esemény médianapjáról számolunk majd be.

Harmadik Félidő Extra: május 27., hétfő 20:00, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő Extra: május 28., kedd 20:00, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő Extra: május 29., szerda 20:45, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő Extra: május 30., csütörtök 19:30, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő Extra: május 31., péntek 20:00, Sport1 (élő)

Férfi FINAL4

Egy héttel később (június 7-8) Kölnben kerül megrendezésre a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntője. Ott az Aalborg, a Barcelona, a Kiel és a Magdeburg vesz majd részt. Ennek a tornának az elődöntőit is a Sport TV stúdiójában sorsolták Budapesten május 7-én, a német csapatok elkerülték egymást a szombati játéknapon. Annak ellenére, hogy idén sem a Telekom Veszprém, sem az OTP Bank-Pick Szeged nem lesz ott az eseményen,  az ugyanolyan körítést kap, mint a női torna: A hét minden napján jelentkezik majd felvezetőműsor, illetve Bartha Zoltán és Borsos Attila majd a helyszínről közvetíti a mérkőzéseket.

A Final4 tévés programja:

Magdeburg – Aalborg (és a játéknap felvezetése): június 8., szombat 13:45, Sport1 (élő)

Barcelona – THW Kiel: június 8., szombat 17:30, Sport1 (élő)

Bronzmérkőzés (és a játéknap felvezetője): június 9., vasárnap 13:45, Sport1 (élő)

Döntő: június 9., vasárnap 17:30, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő Extra: június 9., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)

Felvezetőműsorok:

Harmadik Félidő Extra: június 3., hétfő 19:00, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő Extra: június 4., kedd 19:00, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő Extra: június 5., szerda 18:30, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő Extra: június 6., csütörtök 18:00, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő Extra: június 7., péntek 18:30, Sport1 (élő)

Az országos kampány keretében a Direct One a Sport1 csatornát június során minden előfizetője számára elérhetővé teszi. A csatornanyitás pontos részleteiről további információ a szolgáltatónál érhető el.