Tucat(adik) győzelem vagy újoncsiker? • SportTV

Tucat(adik) győzelem vagy újoncsiker?

2024. 06. 09. 16:48    
Olvasási idő: -2 perc

A Barca a kézilabda Real Madridja, 11 BEK–BL (1 BEK, 10 BL) siker áll a katalán csodacsapat neve mellett. A trónkövetelő a dán Aalborg, amely három éve nekifutott már a kolosszus ledöntésének, de nagyon belebukott (23–36). Három év után adva van az ismétlés vagy a visszavágás lehetősége.

Dika Mem bajnok és akár gólkirály is lehet az idei BL-ben, utóbbihoz a franciának azért nagy bravúrra lenne szüksége a szombati 3 gólt 11-gyel kellene megfejelnie… (Fotó: Getty Images)

Józan mérlegelés szerint egyesélyes a finálé, a Barca eddig a 2014-es első találkozóval együtt 11-szer mérkőzött meg a dánokkal, s mind a 11-szer legyőzte őket.
Az Aalborg szombaton az elődöntőben 28–26-ra legyőzte a regnáló győztes SC Magdeburgot, míg a Barça könnyedén, 30–18-ra nyert a THW Kiel ellen. Nyolc góljával Mads Hoxer volt az Aalborg házi gólkirálya az elődöntőben, míg Melvyn Richardson ötször volt eredményes a Barcában a Kiel ellen.

A Barça és az Aalborg már egyszer játszott egymással az EHF Final Four döntőjében, 2021-ben, amikor a spanyol együttes kilencedik BL-címét szerezte meg. Miután háromszor is betalált az elődöntőben, a a katalánok francia csillagának, Dika Memnek 14 gólra van szüksége, hogy megelőzze Kamil Syprzakot, és a szezon legjobb góllövője legyen.
A meccsöl búcsúzik a sportág történetének egyik legnagyobb egyénisége, a három nagy válogatott tornán (olimpia, vb, Eb) összesen 11 érmet szerzett klasszisa, akinek ez lehetne pályafutása első Bajnokok Ligája-diadala.

(A „csalódottak” csatáját, a német házi rangadót a THW Kiel 32–28-ra megnyerte az SC Magdeburg ellen, a tavalyi és idei német bajnoknak a tavléyi BL-győztesnek most meg kellett elégednie a final four utolsó helyével…)
A döntő után következik az elmaradhatatlan kézis talk-show, a Harmadik Félidő „külön kiadása”, többek közt a négyes döntő jó néhány szereplőjének megszólalásával.

FÉRFI KÉZILABDA BL, NÉGYES DÖNTŐ, Köln. Sport1  Sport1 17:15 Barca–Aalborg Handbold döntő  (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Deli Rita és Kopornyik Zsolt); Sport1 20:30 Harmadik Félidő Extra a final fourról (házigazda: Petur András, vendégek: Deli Rita és Kopornyik Zsolt)