Kellesz Khabib, kapd össze magad! • SportTV

Kellesz Khabib, kapd össze magad!

2017. 03. 05. 21:13    
Olvasási idő: 2 perc

Alig 24 órával élete talán legfontosabb fellépése előtt egy nappal, közvetlenül a mérlegelés előtt, a Tony Fergudson ellen készülő Khabib Nurmagomedovot kórházba kellett szállítani, miután szerveztét eléggé megviselte a fogyasztás. A dagesztáni meccse elmaradt, és ugyan Nurmagomedov még túl fiatal ahhoz, hogy temetni kezdjük, a jelek egyre baljósabbá válnak vele kapcsolatban.

Amikor Ronday Rouseyt rettenesen elverték (kétszer is), és valószínűleg többé nem lép az oktagonba, amikor Conor McGregor bejelenti, hogy 10 hónapig nem harcol, de közben folyamatosan egy szervezeten kívüli meccsről beszél, akkor a UFC-nek mindennél fontosabb lenne egy menő harcos, akit címlapokra küldene. A dagesztáni Khabib Nurmagomedovnak minden esélye meglenne a szupersztár státusra. Olyan, mint egy képregényekből kilépő szuperhős. Nem méreteivel, felpumpált izomzatával hódít, hanem ellenállhatatlan és legfőképpen látványos sítlusával, ami látva a UFC209 főmeccsét, a Woodley-Thompson 2-t jelenleg szintén úgy kell a UFC-nek, mint egy falat kenyér. Nurmagomedov egészen elképesztő mérleggel bír, eddigi mind a 24 meccsét (ebből 9 a UFC keretein belül) megnyerte, egy Ferguson elleni sikeresen megvívott harc után pedig (elviekben) már készülhetett is volna McGregor ellen. Helyette mehetett kórházba.

Ami aggasztó: 5 éves UFC-s pályafutása siorán másodszor nem sikerült mérlegelnie. Elsőként a UFC160-on nem sikerült eleget fogyasztania, akkor csak a pénze 20 százaléka bánta, most a meccs is. Emellett több sérülés is hátráltatta már karrierje során. Volt olyan, hogy sérülések miatt 727 nap telt el két meccse között. Több szakértő szerint ha legyőzné Fergusont majd utána megszerezné McGregortól az övet, nem elég, hogy a UFC legnagyobb sztárjai közé kerülne, de komoly esélye lenne arra is, hogy megdöntse Anderson Silva 16 meccses győzelmi sorozatát. Helyette a lehető legrosszabb kombó kezd kirajzolódni. Súlyproblémák és sérülések. Feljebb menni egy súlycsoporttal értelmetlen lenne, hisz említettük, nem a méretével emelkedik ki, eggyel feljebb pedig ez már komoly hátrányt jelentene neki.

Reméljük Nurmagomedov vissza tud jönni ebből a helyzetből, és egészségesen újra nekiindulhat egy meccsnek. Azt már tudjuk mi a legnagyobb gyengesége: a saját teste. Ha az nem hagyja cserben a dagesztáni nagy bajnok lehet, ha ismét cserben hagyja, örök ígéret marad.