Latin fővárosi csapatok csatája • SportTV

Latin fővárosi csapatok csatája

2017. 11. 22. 09:10    
Olvasási idő: 3 perc

Az ötödik forduló második játéknapján is lesz kora esti mérkőzés, így négy élő és egy felvételről adott találkozót közvetítünk szerdán. A maradék három góljait is mutatjuk természetesen a 22.45-kor kezdődő összefoglalóban.

QARABAG FK–CHELSEA FC

Fennállása első BL-főtáblás meccsén egy hatost kapott a Qarabag a Stamford Bridge-en. Akkor még úgy tűnt, akár pofozógép is lehet az azeri bajnok, ám utána kétszer is remizni tudott az elmúlt négy évben kétszer is döntős Atlético Madriddal. Így még az sem zárható ki, hogy még az Európa-ligát jelentő 3. helyet is elcsípi. A Chelsea versenyben van a Romával a csoportelsőségért, de egy iksz is elég lenne számára Bakuban a biztos továbbjutáshoz. Márpedig az első helyek és a másodikak eloszlása az elmúlt esztendőkben azt a következtetést sugallja, hogy a nagyok inkább minimalista hozzáállással csupán a biztos playoffszereplést célozzák meg és nem feszülnek meg feltétlenül a csoportelsőségért. Majd kiderül, a Premier League kemény csatái közepette az állítólag elbizonytalanodó helyzetbe kerülő Antonio Conte mennyire hajszolja játékosait, hogy feltétlenül hozzák el az azeri fővárosból mindhárom pontot.

ATLÉTICO MADRID–AS ROMA

A C-csoport másik találkozóján mindkét csapat számára más a tét. Az Atlético az életéért harcol. Diego Simeone embereinek csak akkor van esélyük a negyedik egymást követő esztendőben is továbblépni a csoportkörből, ha mindkét előttük lévőt, a Romát és a Chelsea-t is legyőzik, s még akkor sem biztos a 16 közé kerülés. A Roma bár nem tipikus olasz futballt játszik, de egy döntetlenre bármikor, bármely csapat ellen képes lehet. Márpedig egy remi a Wanda Metropolitanóban a rómaiak számára már tökéletes eredmény lenne: biztos továbbjutás és remény akár az utolsó fordulóban megszerzendő csoportgyőzelemre is. Mindkét csapat fővárosi rangadóval melegített a BL-fordulóra, az Atlético otthon gól nélküli döntetlen játszott a derbi madrilenón a Real Madriddal, a Roma viszont 2–1-re legyőzte az derbi della capitalén a Laziót.

FC BASEL–MANCHESTER UNITED

Valamivel kevesebb mint hat esztendeje, 2011 decemberében a St. Jakob Parkban már játszottak egy BL-csoportmeccset a Basel és a Man United futballistái. Akkor az a 6. fordulóban mérkőztek meg egymással, és a piros-kékek óriási meccsen 2–1-re legyőzték a háromszoros BEK-/BL-győztest, továbbjutottak, miközben a vesztes óriás alámerült az Európa-ligába. Most, féltucat esztendővel később merőben más a helyzet. A három esztendő után újra szokásos helyén, a BL-en induló United négy játéknap utám százszázalékos teljesítménnyel, mindössze egy kapott góllal vezeti az A-csoport táblázatát, s a hátralévő két meccsen – Bázelben és otthon a CSZKA ellen – csupán egy pontra van szüksége nemcsak a továbbjutáshoz, hanem a csoportelsőséghez is. Úgy is mondhatnánk, a MU játssza a mérleg nyelvét a bázeliek és a moszkvaiak között, amelyiknek több pontot enged, azt viszi magával a 16 közé. Ahogy José Mourinhó ismerjük, könnyen elképzelhető, hogy BL ide vagy oda nem a legerősebb csapatát küldi a pályára a Sz. Jakob Parkban, de a két visszatérőt, Pogbát és Ibrahimovicot nyilván beveti, mert a lét klasszisnak jelentős játékhiánya va, S ha ők ketten a pályán lesznek, máris izgalmasnak ígérkezik a bázeli este.

PARIS-SG–CELTIC FC

Fotó: EUROPRESS/AFP

Fotó: EUROPRESS/AFP

Szeptemberben az első ízben a Mbappé, Neymar, Cavani szupercsatársorral első ízben felálló PSG minden idők legnagyobb vereségét mérte a keltákra a Celtic Parkban európai kupamérkőzésen. Azóta a párizsiak mindhárom további meccsüket megnyerték, miközben a Celtic csupán az Anderlechtet fektette két vállra. Mindketten szuverén urak saját bajnokságukban, 6-6 ponttal vezetnek a Monaco és az Aberdeen előtt. Az esélyek annyira egyértelműek, hogy a hazai győzelemnek egész egyszerűen nincs esélyszáma a fogadóirodákban. Talán csak arra érdemes fogadni, hogy az új párizsi szupercsatársor minden egyes tagja betalál-e újólag – jegyezte meg szakértőnk, Várhidi Péter a „Mezeket fel!” című ajánlóműsorunkban, esetleg a kalandos kedvűek tehetik erősen kockára a pénzüket egy vendég győzelem megjátszásával, amely minden egyes fogadóirodánál bőven 10 feletti szorzóval fizet.

BAJNOKOK LIGÁJA, 5. forduló, 2. játéknap

CSZKA Moszkva–SL Benfica, A-csoport
FC Basel–Manchester United, A-csoport (Sport2 20:30)
RSC Anderlecht–FC Bayern München, B-csoport (felv., Sport2 22:45)
FC Paris St.-Germain–Celtic FC, B-csoport (Film Mánia 20:30, felv. csütörtök Sport1 13:00)
Atlético Madrid–AS Roma, C-csoport (Sport1 20:00)
Qarabag FK–Chelsea FC, C-csoport (Sport1 17:45)
Juventus FC–FC Barcelona, D-csoport (felv., péntek Sport1 17:00)
Sporting CP–Olympiakosz, D-csoport

BAJNOKOK LIGÁJA, 5. forduló, 2. játéknap. Sport1 17:45 FK Qarabag–Chelsea FC C-csoportmérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Puhl Sándor); Sport1 20:00 Atlético Madrid–AS Roma C-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakértő: Bognár György, Hegyi Iván és Puhl Sándor); Sport2 20:30 FC Basel–Manchester United A-csoportmérkőzés (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); Film Mánia 20:30 Paris-SG–Celtic FC B-csoportmérkőzés (kommentátor: Farkas Norbert); Sport1 22:45 összefoglaló a nap mérkőzéseiről (kommentátor: Gyulai Miklós és Petur András, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakértő: Bognár György, Hegyi Iván és Puhl Sándor); Sport2 22:45 RSC Anderlecht–FC Bayern München B-csoportmérkőzés (felv., kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)