Elhunyt Hector Macho Camacho • SportTV

Elhunyt Hector Macho Camacho

2012. 11. 24. 15:12    
Olvasási idő: < 1 perc

Több napja már csak a gépek tartották életben Puerto Rico egyik legnagyobb sportolóját, az 50 esztendős Hector Macho Camachót, a korábbi világbajnok azonban ma feladta a küzdelmet.

Az ötvenéves Camachót egy parkolóban lőtték le, egy Ford Mustangban üldögélt barátjával Adrian Mojica Morenónál, akit megöltek a támadásban. Az indíték ismeretlen, de nem lenne meglepő, ha a drogmaffia leszámolása lett volna. Moreno zsebében kilenc kis csomag kokaint találtak a rendőrök, míg a tizedik csomag megbontva a kocsi utasterében volt. Amikor Camacho kórházba került, az orvosok abban reménykedtek, hogy sikerül stabilizálni az állapotát, de kedd éjszaka a kórházban megállt a szíve. Újra kellett éleszteni. A golyó az állkapcsán ment be, és a válláig hatolt be, közben három-négy artériát elszakított a nyakában, és az agyában is vérzés lépett fel, az emiatt fellépő oxigénhiány súlyosan károsította Camacho agyát. A családtagok közül többen szerették volna gépekkel életben tartatni, de az apja már korábban is mondta, felajánlják fia szerveit, ma reggelre pedig édesanyja is feladta a reményt.

Magánélete mindig is zűrös volt, drog- és alkoholproblémákkal küzdött, feleségét is verte, míg 2000-ben egy Mississippiben elkövetett rablás miatt hét év börtönre ítélték. Sportolóként viszont Camacho Puerto Rico egyik leghíresebb sportolója, a könnyű- és nagykönnyűsúlyban is világbajnok bokszoló, olyanokkal küzdött, mint Oscar de La Hoya vagy Sugar Ray Leonard hosszúra nyúlt karrierje alatt. Első meccsét 1980-ban vívta, míg az utolsót 2010-ben. A 30 év alatt lenyűgöző mérleget hozott össze, 79-szer győzött, 38-szor KO-val, csak hatszor kapott ki, egyszer sem kiütéssel, és három döntetlenje is volt. Úgy tervezte, jövőre újra ringbe száll.

(Sport TV)