Cristiano Ronaldo visszatér a Sport TV-re

2018. 10. 15. 11:20    
Olvasási idő: < 1 perc

A 2018-19-es szezontól a Sport TV közvetíti az Olasz Kupa, azaz a Coppa Italia küzdelmet, amelyben a legjobb Serie A csapatok is szerepelnek. Cristiano Ronaldo mellett Nagy Ádámért és az olasz sztárcsapatokért szurkolhatunk.

CR visszatér. (Fotó: Alessandro Sabattini/Getty Images)

Az elkövetkező években kizárólag az AMC Networks International–Central and Northern Europe által működtetett Sport TV csatornáin lesznek láthatók a Coppa Italia, azaz az Olasz Kupa mérkőzései. A jogszerzésnek köszönhetően a Sport TV képernyőjén biztosan feltűnik majd a Cristiano Ronaldót a soraiban tudó Juventus, a magyar válogatott Nagy Ádámmal felálló Bologna, illetve olyan további világhírű csapatok, mint a Napoli, a Roma, a Milan, az Inter, a Lazio vagy a Fiorentina. Az már külön érdekesség, hogy az idén egy alsóbb osztályban szereplő magyar játékosnak is szurkolhatunk majd. Adorján Krisztián csapata, a Virtus Entella ugyanis eljutott negyedik körig, és biztosan játszik a Genoával decemberben.

Olaszországban decemberben pörög fel igazán a kupaszezon. 24 csapat van még versenyben, 16 vív meg azért, hogy a nyolcaddöntőbe kerüljön, és ott csatlakozzon a nyolc kiemelthez, a 2017-18. évi  bajnokság első nyolc helyezettjéhez. A közvetítéssorozat a negyedik körrel kezdődik december elején, majd januárban a nyolcad- és anegyeddöntővel folytatódik. Februárban vívják az elődöntő első és második mérkőzéseit, a finálé pedig április 25-én lesz a római Stadio Olimpicóban.

A joghoz tartozik a rangos Supercoppa Italiana, az Olasz Szuperkupa, amelyet 1996 után rendhagyó módon ismét januárban rendeznek majd meg. A mérkőzést – amelyen a 2018-as bajnok és kupagyőztes Juventus a 2018-as kupadöntős Milannal csap össze – először rendezik Rijádban, Szaúd-Arábiában. Ez lesz a hatodik ország, amely otthont ad ennek a megmérettetésnek. Mindkét csapat hétszeres Szuperkupa-győztes, és harmadszor játszanak egymás ellen a címért.

Coppa Italia: decembertől a Sport TV-n

Supercoppa Italiana: januárban a Sport TV-n

Cookie beállítások