A „statisztikai finálé” küszöbén • SportTV

A „statisztikai finálé” küszöbén

Sport TV avatar Sport TV 2018. 12. 30. 08:59    
Olvasási idő: < 1 perc

Statisztikai alapon Team Canada–HC Davos döntő volt elővételezhető még a Spengler-kupa megkezdése előtt. A két csapat messze a legtöbb döntőt játszotta eddig, a házigazda svájci együttes 40, a tengerentúli – de főként Helvéciában profiskodó – játékosokból álló vegyes csapat 24 fináléban volt érdekelve eddig, s most csak két elődöntőnyire vagyunk attól, hogy ez a két szám 41-re és 25-re emelkedjen...

A pénteki csonka negyeddöntő egy papírforma és egy meglepő 3–1-es eredménnyel zárult. A Davos nem botlott még egyszer, meg tudta verni a cseh Ocelári Trinecet. Az előzőleg az esélyesebbek közé sorolt Metalurg Magnyitogorszk viszont ismét felsült, ezúttal a nürnbergi Ice Tigers győzte le a KHL-együttest.
Így a két elődöntőben az egyik párban olyan mérkőzésre kerül sor, amilyent már játszottak egyszer az elmúlt négy napban. Délután a Team Canada a Thomas Sabo Ice Tigersszel mérkőzik, amelyet pénteken 6–2-re lelépett. Nehéz elképzelni, hogy kevesebb mint 48 óra alatt teljes pálfordulás történjen az erőviszonyokban, mindenesetre kijelenthető, hogy nem a német együttesé az erősebb esély a fináléra.
Szorosabb mérkőzés várható az esti elődöntőtől. A rendező Davos és finn KalPa először csap össze a tornán. A kuopiói csapat még veretlen, a Davos már kikapott egyszer a Team Canadától, de ha megveri az északi riválist, ismét összejöhet a „statisztikai döntő” – a két együttes eddigi összesen 64 fináléját tekintve „csak” nyolcadik alkalommal…

SPENGLER-KUPA, elődöntő. Sport2 15:00 Team Canada–Thomas Sabo Ice Tigers (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Kovács István),  Sport 1 0:00  HC Davos–KalPa (felvételről, kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Kovács István)