Csúcsrangadó az elsőségért Cardiffban • SportTV

Csúcsrangadó az elsőségért Cardiffban

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 18. 07:33    
Olvasási idő: 2 perc

A 12. játéknap előtt a tavalyi világbajnok Rob Cross vezet a Premier League-ben, azzal fenyegeti a világelső Michael van Gerwent, hogy megfoszja őt az alapszakasz-elsőségtől, amelyet eddig megjelenése, 2013 óta minden évben megszerzett.

A két versenyző Cardiffban csúcsrangadóra készül. A 9. napon Dublinban már megmérkőztek, akkor Van Gerwen fölényesen győzött (7–2). A holland bizonyos benne, hogy meg tudja ismételni a walesi fővárosban is játékát. „Akkor kiütöttem őt, s leszorítottam az első helyről, de ez most egy csikorgós meccs lesz. Rob nagyon jó dartsot játszik az egyik legjobb formában lévő versenyző, de bízom magamban, hogy kellő nyomást tudok gyakorolni rá” – nyilatkozta a világelső.
Cross tavaly, bemutatkozó szezonjában is elérte a playoffot, s most úgy tűnik, újabb sikeres idénnyel vissza tud térni az O2-be. A dublini vereség után 8 meccset nyert sorozatban, számszakilag is ő a legjobb formát mutató játékos. „Azt hiszem, jobb játékos vagyok, mint amikor megnyertem a vébét, és tényleg élvezem a dartsomat” – mondta Cross, aki fantasztikus 11 leges elődöntőben győzte le a 2018-as világbajnoki  elődöntőben Van Gerwent. „Michael jól fog játszani, mindent megtesz majd, de ez nem jelenti azt, hogy egy meccsen ne lehetne megcsípni” – mondta az első számú angol, akinek 3–13 a győzelem-vereség mérlege MVG ellen.  „A terv az, hogy elmenjek Cardiffba és ott is élvezzem a játékot, mind minden más színhelyen eddig, Ő játssza a saját játékát, én az enyémet, de én akarok győztesen kijönni a versenyfutásból” – fejezte be Cross.
Öt meccs van a többiek számára is, hogy kiharcolják a playoffban való részvételt. Gerwyn Price készen áll rá, hogy saját közönsége előtt lépjen a pódiumra Michael Smith, a jelenlegi 8. ellen. Eddig jól szerepelt, egyike a négy 12 pontosnak, akik joggal táplálnak reményeket a végső négybe kerülésre. „Nagyobb várakozással tekintek a csütörtökre, mint az eddigi versenynapokra, nagyszerű érzés lesz a walesi publikum előtt játszani. Nyilvánvalan más lesz mint eddig és élvezni szeretném a támogatást, amit a szurkolóktól kapok. Újabb két pontot akarok letenni az asztalra. Határozott célom a négybe kerülés” – ígérte a helyi kedvenc, akinek Cardiffban vissza kellene vágnia az angolnak a Rotterdamban elszenvedett 7–5-ös vereségért.
James Wade, aki a Players Championship-sorozatban három egymást követő versenyt nyert meg a múlt hétvégén, szintén a négybe igyekszik, ahol legutóbb tavalyelőtt is helyet foglalhatott, Peter Wrighttal mérkőzik. Ha ameg tudja verni az extravagáns skótot, az még az utolsó helyre is zuhanhat. Az est nyitómeccse is két playoff-kandidáns közt zajlik, az egyaránt 12 pontos 5. osztrák Mensur Suljovic és 6. északír Daryl Gurney között. Eddigi mindkét PL-csatájukat Gurney nyerte meg, az utóbbit Rotterdamban, s összesítésben is 8–5-re vezet a mezőny egyetlen közép-európai indulója ellen.

Kapcsolódó

A PL 12. JÁTÉKNAPJÁNAK PROGRAMJA

Mensur SULJOVIC–Daryl GURNEY
Örökmérleg:
13 mérkőzés, 5 Suljovic-győzelem, 8  Gurney-siker. A Premier League-ben: 2–0–0–2. A PL előző körében:  Gurney–Suljovic 7–3, 2019. 3. 28., Rotterdam. Legutóbbi mérkőzés: ugyanez
Rob CROSS–Michael van GERWEN
Öm.:
16 mérkőzés, 3 Cross-győzelem, 13 Van Gerwen-siker. A PL-ben:  4–0–0–4. PL ek.: Van Gerwen–Cross 7–2, 2019. 2. 21., Dublin. L. m.: Van Gerwen–Cross 8–6, 2019. 3. 24., European Darts Open, döntő
Michael SMITH–Gerwyn PRICE
Öm.:
17 mérkőzés, 12 Smith-győzelem, 5 Price-siker. A PL-ben:  2–2–0–0.  PL ek.: Smith–Price 7–5, 2019. 3. 27., Rotterdam. L. m.: ugyanez
Peter WRIGHT–James WADE
Öm.:
36 mérkőzés, 17 Wright-győzelem, 1 döntetlen,  18  Wsde-siker. A PL-ben: 5–3–1–1.  PL ek.: Wright–Wade  6–6, 2019. 3. 21., Berlin. L. m.: ugyanez

Sport2  20:00  Darts Premier League, 12. forduló, Cardiff, Motorpoint Arena (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)