Van Gerwen a csapatarany után még egy sohasem látott duplát is beígért • SportTV

Van Gerwen a csapatarany után még egy sohasem látott duplát is beígért

2019. 05. 29. 23:18    
Olvasási idő: < 1 perc

A darts világelsője, Michael van Gerwen előbb új párral próbálja megnyerni a csapatvilágbajnokságot, majd hozzáfog az év hátralévő részére kitűzött két fő célja megvalósításához, a World Matchplay és a Bajnokok Ligája megnyeréséhez.

Megnyerte a Premier League-et, de már a nyakán a csapatvilágbajnokság, így aztán ideje sincs ünnepelni. De azért arra legalább volt ideje Michael van Gerwennek, hogy interjút adjon a pdc.tv portálnak. A versenynaptár mellett az is témát szolgáltatott, hogy a World Cup of Dartsot háromszor (2014, 2017, 2018) megnyerő MvG immár nem Raymond van Barnevelddel, hanem Jermaine Wattimenával indul Hamburgban.

„Minden tiszteletem Raymondé, de azt gondolom, Jermaine megérdemelte a helyét. Bár ha Raymond helyében lennék, én is dühös lennék – fejtegette Van Gerwen. – Érdekes lesz a vb, mert sok játékos jó formában van, miközben mások meg gyengélkednek. Ilyen formátumú viadal mellett pedig könnyen láthatunk néhány meglepetést. Minden tornát meg akarok nyerni, amin csak elindulok, ami természetesen nem könnyű, de ahhoz, hogy éles maradj, nagy célokat kell magad elé tűzni. Ezért játszom olyan sok tornán, így tudok formába lendülni, és ha nem is nyerek, a versenyeken kapott pozitív energiát fel tudom használni a következő meccseimen.”

A holland játékos az év hátralévő részével kapcsolatos céljait is ismertette: „Meg akarom nyerni a World Matchplayt, mert az előző két évben rosszul szerepeltem rajta, illetve meg akarom nyerni a Bajnokok Ligáját, mert ez az egyetlen olyan tévés esemény, amelyen még sohasem diadalmaskodtam. Tudom, mennyire kemény lesz megnyerni ezt a két tornát, ahogyan azokat is, amelyeken még elindulok. Készen állok a kihívásokra.”

A Sport TV-ben június 6-9. között élőben közvetítjük a darts csapatvilágbajnokságot.