Kawhi Leonard a Clippershez megy, és nem egyedül

2019. 07. 06. 07:48    
Olvasási idő: < 1 perc

Eldőlt a 2019-es nyár talán legnagyobb kérdése: A friss NBA-bajnok és döntő MVP Kawhi Leonard nem marad a Toronto Raptorsban, inkább Los Angelesbe költözik, és a Clippers játékosa lesz. Ráadásul együtt fog játszani Paul George-dzsal.

A döntő MVP-je csapatot vált. (Fotó: getty Images)

Írtunk egy cikket arról, hogy a Brooklyn Nets letarolta az NBA-t a free agent piac első napján. Visszavonunk mindent, mert a legjobban értesült amerikai szakértők értesülései szerint a Los Angeles Clippers rátett egy hatalmas lapáttal a Durant-Irving projektre is:

Pár napja már csak arról szóltak a hírek, hogy Kawhi Leonardnál két opció van, vagy marad a Raptorsban, vagy a Los Angeles Lakershez szerződik, mégis a nevető harmadik Los Angeles Clippers futott be győztesnek. Hozzájuk szerződik a döntő MVP-je. Hiába történt meg a torontói csoda, hiába szerzett gyönyörű bajnoki címet Kanadának és a Raptorsnak, hiába könyörgött neki a torontói közönség, ő ezen a nyáron hazamegy Los Angelesbe.

Ráadásul nem egyedül:

A trükk a dologban az volt, hogy Leonard kérésére még egy megasztár megszerzett a Clippers, méghozzá Paul George-ot, aki egyrész szintén Los Angeles szülötte, mint Leonard, másrészt ugyanebben a helyzetben volt egy éve, mint Leonard most. Korábbi szerződése utolsó évére 2017-ben az Indiana Pacers az Oklahoma City Thunderhez cserélte, azonban George 2018-ban hosszabbított. 2019 nyarán azonban cserét kért, és meg is kapta azt. Danillo Gallinari, Shai Gilgeous-Alexander és egy csomó jövőbeli draftjog megy Los Angelesből Oklahomába.

Ezt senki nem látta jönni, de ezzel létrejött egy újabb szupercsapat az NBA-ben, ráadásul a második Los Angelesben. Mert a helyi szurkolók eléggé el lesznek kényeztetve. Egyik nap LeBron James és Anthony Davis, másnap pedig Kawhi Leonard és Paul George lép majd parkettre.

Közben jött a hír, hogy az a Danny Green, aki Leonarddal együtt került a Spursből a Raptorshoz tavaly nyáron, aláírt a Lakershez.

Szépen lassan ledőlnek a dominók, és készen lesznek a keretek, de az holtbiztos, hogy eszméletlen szezon vár ránk 2019-20-ban.

Cookie beállítások