Sallai a bentmaradás helyett BL-t akar • SportTV

Sallai a bentmaradás helyett BL-t akar

2019. 07. 21. 20:53    
Olvasási idő: < 1 perc

Sallai Roland végre teljesen egészséges, és az önbizalmával sincs gond, derült ki a Kicker anyagából, hiszen a Bajnokok Ligája-indulást sem tartja lehetetlennek a Freiburggal.

A Kicker hosszabb írást közölt a Freiburggal végre egy teljes edzőtá bort végigcsináló Sallai Rolandról. A 22 éves magyar válogatott játékos az előző idényben az átigazolási időszak legvégén érkezett meg a Fekete-erdei klubhoz az Apoel Nicosiától, novembertől viszont folyamatos sérülései miatt nem tudott teljes értékű munkát végezni. Most viszont dolgozik, néha nem is annyit, amennyit az edző kér. „Néha talán túl sokat akarok, és még meg kell tanulnom, mi a megfelelő adag. De mindenképpen szeretnék bekerülni a kezdőcsapatba, és ezért mindent megteszek a pályán” – mondta Sallai.

Várják is őt Freiburgban, hiszen az álomszerű (szeptemberben a Wolfsburg elleni bemutatkozó mérkőzésén góllal járult hozzá a 3-1-es sikerhez) bemutatkozás után sokra hivatottnak tartották. „A kezdés sokkal szebb volt annál, mint amiről álmodni mertem. Nagyon boldog voltam, aztán pedig a sérülés miatt boldogtalan” – fejtegette Sallai, akit igazából csak egy márciusi műtét tudott helyre hozni. Így maradt ideje a német nyelvet megtanulni, és bár interjúra még nem vállalkozik, de ha az edző vagy a társak németül szólnak hozzá, abból gyakorlatilag mindent megért.

Fő célja persze nem a perfekt német, hanem az, hogy a bal oldalon meghatározó játékosa legyen a Freiburgnak. „Nagyon jól vagyok, elképesztően örülök, hogy nincsenek fájdalmaim. Azt hiszem, erősebb vagyok, mint korábban” – mondta. Amivel viszont meglepte a Kicker újságíróját, hogy csapattársaival ellentétben nem a bennmaradás a célja, hanem sokkal merészebb. Elvégre ő már játszott a Real Madrid otthonában Bajnokok Ligája-mérkőzést. „Meg kell próbálnunk, semmi sem lehetetlen” – így Sallai.

A Sport TV élőben követi nyomon a Bundesliga 2019-2020-as idényét.