Elképesztő karácsonyi ajándék az NBA-től • SportTV

Elképesztő karácsonyi ajándék az NBA-től

2019. 08. 02. 21:46    
Olvasási idő: < 1 perc

Elképesztő karácsonyi programot rakott össze az NBA, december 25-én LeBron James, Kawhi Leonard, Zion Williamson, Giannis Antetokounmpo, Stephen Curry és a bajnok Toronto Raptors is parkettre lép.

Ha igaznak bizonyulnak Adrian Wojnarowski, az ESPN újságírójának értesülései, akkor fejedelmi karácsonyi ajándékot kapunk az NBA-től. A hagyományos december 25-i játéknapra tervezett öt mérkőzés ugyanis a Los Angeles Clippers-Los Angeles Lakers, a Denver Nuggets-New Orleans Pelicans, a Philadelphia 76ers-Milwaukee Bucks, a Golden State Warriors-Houston Rockets és a Toronto Raptors-Boston Celtics találkozó. Semmiség, LA-ben két szuperduó feszül egymásnak, aztán jöhet Zion Williamson (Pelicans), az NBA jövőjének arca, Giannis Antetokounmpo (Bucks), a 2019-es MVP, a Harden, Westbrook kettőssel támadó Rockets, valamint a bajnok Raptors (2001 óta először játszhat Karácsonykor) fellépése az egyik legnagyobb keleti rivális ellen.

Persze, a legnagyobb érdeklődés alighanem a Los Angeles-i derbit kíséri majd, hiszen a Clippers Kawhi Leonarddal és Paul George-dzsal, míg a Lakers LeBron Jamesszel és Anthony Davisszel próbálja célba venni a bajnoki címet. Jamesnek az idei lehet a 14. karácsonyi meccse, nála többször (16) csak Kobe Bryant játszott eme jeles ünnepen. A dobott pontok terén James egyelőre a harmadik 338-cal, de egy erős nappal Oscar Robertsont (377) megfoghatja, Bryant (395) utolérésére viszont még alighanem várnia kell.

A Sport TV élőben követi nyomon az NBA 2019-2020-as idényét.