Gary Anderson áll az ausztrál armada elé • SportTV

Gary Anderson áll az ausztrál armada elé

2019. 08. 10. 07:40    
Olvasási idő: 2 perc

Az ausztrál szurkolóknak bőven maradt izgulnivalójuk a Brisbane Darts Masters második napjára is, a negyeddöntőkben még három kedvencük áll, sőt, az is biztos, a legjobb négy között is lesz legalább egy honfitársuk. De azért nagy meglepetés lenne, ha nem a még álló négy világbajnok (Gary Anderson, Rob Cross, Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld) valamelyike nyerné meg a tornát.

Az első kiírással ellentétben biztosan lesz hazai (ausztrál) résztvevője a World Series of Darts sorozatba tartozó Brisbane Darts Masters elődöntőjének, miután Simon Whitlock hozta a kötelezőt, míg Kyle Anderson bemutatott egy bravúrt (öt meccsnyilat élt túl!) Peter Wright ellen, és egymással találkoznak a legjobb nyolc között. Legyen bármekkora közönségkedvenc is Whitlock, az ilyen előmenetelt meg kell becsülni, hiszen ő major tornán (a brisbane-i nem ilyen) a 2014-es World Matchplay óta nem járt a négy között, míg Andersonnak a 2017-es Európa-bajnokság elődöntője volt a legutóbbi ilyen nagy dobása. Az egymás elleni párharcukban Whitlock 7-3-ra vezet, de ebből azért nem feltétlenül érdemes kiindulni, mert az első fordulóban például a teljes és az első kilencnyilas átlaguk között is csak tizednyi különbségek voltak.

Még inkább meglepő, hogy nem kettő, hanem három ausztrál áll még a tornán. Damon Heta ugyanis három meccsnyilat (na meg 4-1-es és 5-2-es hátrányt) túlélt James Wade ellen, hogy aztán behúzza a meccset 6-5-tel. Heta már 2008 óta tagja a PDC-nek, de az óceániai térségen túl nem igazán bírt vitézkedni, World Series of Darts-állomásra mindössze ötödször kvalifikálta magát, a pénteki mindössze a második győzelme volt. A harmadikat átkozottul nehéz lesz megszereznie, hiszen a nyitó nap legjobb átlagát (101,68) dobó Gary Anderson vár rá. Eddig kétszer találkoztak, Gary nyerte mindkét párbajt.

A még hátralévő két negyeddöntős csata sokkal nagyobb múltra tekint vissza, Rob Cross és Raymond van Barneveld hét meccséből – egy döntetlen mellett – hatot nyert meg Cross, míg Michael van Gerwen – ugyancsak egy döntetlen mellett – 20-5-re vezet Daryl Gurney ellen. A papírforma szerint a különbség nő a felek között.

A brisbane-i viadal szombaton be is fejeződik, hiszen a negyeddöntők után azonnal jönnek az elődöntők, majd a finálé. Gary Anderson van az „ausztrál” ágon, a tábla másik felén pedig négy PDC-sztár viaskodik egymással.

BRISBANE DARTS MASTERS
A negyeddöntő párosítása:
Kyle Anderson-Simon Whitlock, Damon Heta-Gary Anderson, Rob Cross-Raymond van Barneveld, Daryl Gurney-Michael van Gerwen

A Sport2-n 11 órától élőben közvetítjük a Brisbane Darts Masters második napját.