A Veszprém áll a BL-rangsor tetején! • SportTV

A Veszprém áll a BL-rangsor tetején!

2019. 09. 10. 10:55    
Olvasási idő: 2 perc

Az EHF összeállításában a Telekom Veszprém vezeti a szerdán kezdődő Bajnokok Ligája erősorrendjét, a MOL-Pick Szeged pedig a hatodik helyen áll.

  1. Telekom Veszprém
    Lauge, Moraes, Cupara, Borozan – a Veszprém, ahogy szokta, újra nagy igazolásokat hajtott végre a nyáron, és már most lenyűgöző, illetve, őszintén szólva, félelmetes a kerete. Az előző idény közben érkező David Davis csodákat tett a csapattal, most pedig az egész felkészülést együtt dolgozták végig, és rengeteg ideje lesz csapatával, hogy kialakítsa a szerinte sikeres kézilabdastílust. Mindent egybevetve, nehéz nem az első helyre tenni az idény előtti erősorrendben, izgalmas időszak vár a veszprémi szurkolókra.
  2. Barcelona
    A Final Fourba jutott csapatok közül az egész idényt tekintve a Barcelona nyújtotta a legkiegyensúlyozottabban briliáns kézilabdát, de a Vardar elleni második félidős összeomlás miatt ez végül semmit sem ért. A fiatal csapatot csak erősebbé teszi az átélt fájdalom, és ha azt gondoltuk, az előző idényben jók voltak, akkor nézzük csak meg most őket, amikor Luka Cindric is bekerül a rotációba. A spanyol bajnok már három trófeát, benne az IHF Super Globe-bal, nyert az előidényben, és ebből még többnek kell lennie az évadban.
  3. PSG
    Ez végre a PSG éve lesz? Az előző idény bizonyos szakaszaiban megállíthatatlannak tűnt a csapat, egészen a Kielce elleni összeomlásig. Vincent Gerard, Kamil Syprzak és Gudjon Valur Sigurdsson jó igazolás, és ha Nikola Karabatic a műtéte előtti formáját idézi, akkor végre összejöhet egy győztes idény.
  4. THW Kiel
    Azzal, hogy Filip Jicha átvette az irányítást Alfred Gislasontól, nehéz megmondani, hogyan szerepel a Kiel a szezonban. Jóllehet bizton építhet az előző idény EHF-kupa-győzelmére és a Bundesligában olykor mutatott ragyogó kézilabdára. Az idény eleji formája változó, barátságos meccsen legyőzte a Barcelonát, a Super Globe-on a Vardart, aztán viszont elveszítette a Barcelona elleni döntőt, a Flensburg ellen a német Szuperkupát és a bajnokságban is kikapott Magdeburgban.
  5. Kielce
    Kielcében még nagyon az idény elején járunk, de az a tény, hogy a játékosok többsége egészséges, már masszív fejlődés az előző idényhez képest. Tekintettel arra, hogy a csapat legutóbb a folyamatos sérülések közepette is eljutott Kölnbe, úgy, hogy előtte a negyeddöntőben a PSG-vel találkozott, nem lehet nem komoly versenyzőként tekinteni rá most. Két nagy név, Luka Cindric és Vladimir Cupara távozott, de két, hasonlóan impresszív név, Igor Karacic és Andreas Wolff érkezett a posztjukra. Csak idővel lehet megmondani, ők fejlődést jelentenek-e.
  6. MOL-Pick Szeged
    Jóllehet nagy esélyes volt a Kölnbe jutásra, a Szeged a Vardar elleni utolsó akadályban elesett, majd elvesztette a magyar bajnoki koronát a Veszprémmel szemben, ami csak még motiváltabbá tette a csapatot az új idényre. A legnagyobb nyári igazolások között szereplő Luka Stepancic és Mikler Roland érkezése nagy lendületet adhat a már most is lenyűgöző keretnek, a csapattal szemben nagyon a várakozások a Final Fourba jutást illetően.

A további sorrend: 7. Vardar Szkopje, 8. Flensburg, 9. Montpellier, 10. Meskov Breszt

A Sport TV élőben követi nyomon a kézilabda Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényét.