Újabb első ATP-tornagyőztes a láthatáron • SportTV

Újabb első ATP-tornagyőztes a láthatáron

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 28. 07:11    
Olvasási idő: < 1 perc

A csengtui ATP 250-es torna elődöntőjének háromnegyedét nem kiemeltek alkotják, akik pályájuk során még sosem győztek ATP-tornán. A kakukktojás az első „témában” Denis Shapovalov, a kanadai fiatalember ki volt emelve – a 8. helyen. A másik kivétel meg Pablo Carreno Busta, a spanyol játékos korábban három trófeát is elhódított. Tehét vasárnap, majd mindenképpen egy trófeátlan nem kiemelt száll harcba vagy egy kiemelttel, vagy egy korábbi versenygyőztessel.

Alekszandr Bubliknak a Fucsovics-verő szerncsés vesztest kellene legyőznie, gogy még közelebb jusson első tornagyőzelméhez (Fotó: Getty Images)

A nagyobb meglepetéseket hozó felső ág elődöntője kezdődik előbb, magyar idő szerint fél 8-kor. Lehet, hogy Fucsovics Marci lesz az a viszonylag nagy név, akinek a legyőzésével megindult egy karrier. A szerencsés vesztesként a mezőnybe kerülő dél-afrikai Lloyd Harris (a világranglistán a 111.) a mi éljátékosunkat győzte le először a főtáblán, aztán jött a szerb Dusan Lajovics és pénteken a portugál Joao Sousa. A 22 esztendős afrikai fiatalember ellenfele a vele azonos évfolyamú, négy hónappal fiatalabb Alekszandr Bublik (vlr.: 72.) lesz. A sajátos stílusú, az eredménytől függetlenül szinte mindig kockázatos megoldásokat választó, fantasztikusan szerváló  kazah játékos mintha Nick Kyrgios, alteregója lenne, kissé kulturáltabb kiadásban.

Az elődöntő másik meccse a „maradék” kiemelté, Denis Shapovalové (vlr.: 34.) és a nála 8 évvel idősebb, 28 esztendős Pablo Carreno Bustáé (vlr.: 63.). A mezőny egyik „leginkább nemzetközi” tagjának (orosz papa, kanadai mama Izraelben született gyermeke, akinek a bahamai Nassau a bejelentett lakhelye) már lassan kljárna a szakértők szerint egy tornasiker. Tapasztaltabb spanyol ellenfele korábban már volt top 10-es játékos is 2017 novemberében, azóta viszont sorozatos sérülések hátráltatták karrierjét. Ők már játszottak korábban a touron, kétszer is, egy-egy sikerrel. Tavalyelőtt az US Openen a nyolcaddöntőben a spanyol nyert három, egyformán rövidítéses szettben, idén a római mesterverseny első körében a kanadai volt a jobb két játszmában, amelyek közül a második szintén tie-breakkel végződött.

Sport1 7:30 ATP 250-es verseny, Csengtu, elődöntő (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor Köves Gábor)