Papíron már most király a Győr

2019. 09. 30. 19:00    
Olvasási idő: 2 perc

Néhány nappal a női kézilabda Bajnokok Ligája rajtja előtt az EHF elkészítette a hagyományos erősorrendjét, ami alapján nem lenne csoda, ha 2020 májusában Budapesten megismétlődne a Győri Audi ETO KC-Rosztov-Don döntő. Íme, a hatos lista!

6. Esbjerg
A dán együttes az előző idényben döntőt játszott (és bukott el a Siófok ellen) az EHF-kupában, ráadásul Krisztina Liscsevics (Valcea) és Sandra Toft (Brest) személyében fontos embereket veszített. Több kulcsjátékosa viszont jegyzett nemzeti válogatottakban szerepel, így Marit Frafjord, Sanna Solberg, valamint Vilde Ingstad a norvég „aranygyár” tagja, míg Estavana Polman a holland válogatott pillére. Az EHF szerint az idény egyik meglepetéscsapata lesz az Esbjerg.

5. Metz
A francia csapat a legutóbbi évadban története során először jutott be a Final Fourba, igaz, abban a csapatban még benne volt az időközben Győrbe igazoló Beatrice Edwige is. Nélküle is elég tapasztalt maradt a Metz, gondoljunk csak Grace Zaadi, Laura Glauser vagy Manon Houette nemzetközi fellépéseire.

4. Ramnicu Valcea
A Bajnokok Ligájába visszatérő Valcea BL-t nyerő rutinos BL-győztes játékosokkal erősített a nyáron, érkezett Ann Grete Nörgaard (ő 2006-ban a Viborggal nyert), illetve az egyaránt a Győri Audi ETO KC-val csúcsra érő Asma el-Gaui, valamint Mireya González.

3. Buducsnoszt
Dragan Adzsics vezetőedző Majda Mehmedovics és Jovanka Radicsevics személyében két olyan szélsőt is igazolt, aki bármikor képes gólt szerezni, még a döntő pillanatokban is. A csapat magja évek óta együtt játszik, és bár Katarina Bulatovics elment Győrbe, a helyére érkező, 2015 és 2018 között minden Final Fouron pályára lépő Barbara Lazovics pótolhatja.

2. Rosztov-Don
Az orosz gárda az előző idényben csak a döntőben torpant meg, de megmutatta, megvan nála minden, hogy egyszer a magasba emelje a BL-trófeát, legyen szó a kispadról (ott a hajdani győri sikeredző, Ambros Martin ül) vagy a pályáról. A 2018-as Eb-döntős csapat pillérei Rosztovban játszanak, akárcsak a holland Lois Abbingh. És akkor még ott van a friss szerzemény, Julia Behnke, és máris megvan az idei mezőny egyik legtapasztaltabb együttese.

1. Győri Audi ETO KC
A fentiek dacára nehéz lesz versenyezni a Győrrel, ha a tapasztalatról van szó. A magyar csapat nyerte meg a BL előző három kiírását, és még tapasztaltabb lett a kerete. Nehéz felülmúlni az olyan igazolásokat, mint a négyszeres BL-győztes Katarina Bulatovicsé, a 2018-as Európa-bajnok Beatrice Edwige-é és Estelle Nze Minkóé vagy a 2012-es olimpiai bajnok Amanda Kurtovicé. Ebben az idényben egyértelműen a Győré a legtapasztaltabb csapat a BL-ben.

A Sport TV élőben követi nyomon a női kézilabda Bajnokok Ligája 2019-2020-as idényét.

Cookie beállítások