BL-csaták, kiváló csapatokkal • SportTV

BL-csaták, kiváló csapatokkal

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 09. 02:38    
Olvasási idő: 2 perc

Három csapatjátékban is nyomon követjük a Bajnokok Ligája küzdelemsorozatát. Kedden vízilabdával és hokival jelentkeztük, szerdán egy-egy kézilabda- és jégkorongcsata kerül a képernyőre.

Holger Glabdorf, a viláklasszis jobbátlovő góljaira alighanm a zágrébiak ellen is szükség lesz a Flens-Arenában (Fotó: Getty Images)

FLENSBURG–PPD ZAGREB

Három veretlen együttes van a férfi kézilabda BL-sorozat A- és B-csoportjában. Az Aalborg és a PSG még százszázalékos, a Flensburgnak 2 győzelem mellett egy döntetlenje van, azaz egy pontot veszített mindössze, azt Szegeden hagyta. Ha a csapat a hétközi játéknapon legyőzi a zágrábiakat, átveszi a vezetést az A-csoportban, legalábbis, amíg a hétvégén a PSG le nem játssza a Celje, az Aalborg pedig a Szeged elleni mérkőzését.
A horvátoknak a három játéknap után a második legrosszabb a védelme a négy csoport együtt 28 csapata közül, összesen 103 gólt kaptak, az ukrán Zaporizzsja eggyel többet. A házigazdák védekezése viszont az egyik leghatásosabb, a legkevesebb, 67 gólt kapták, holtversenyben a C-csoportos Bidasoával.  A két együttes tavaly is egy csoportban volt, kölcsönösen legyőzték egymást idegenben: a Flensburg két góllal nyert a horvát fővárosban, a Zagreb eggyel Németországban. Összesen 14 mérkőzést vívtak 2004 óta a BL-ben, az összmérleg 10 német és 4 horvát győzelmet mutat.
A flensburgiak svéd irányítója, Göran Johansson átveheti a vezetést a góllövőlistán, ha kettőnél több gólt dob és a jelenleg vezetést jelentő 20 találat fölé kerül.
A horvát bajnok egyike az A-csoport eddig ponttalan három együttesének, ezért (is) szeretné megismételni tavaszi flensburgi bravúrját.

TRINEC–LAUSANNE

Christoph Bertschy , a Lausanne BL-pontkiréálya itt egy bajnoki gólszerzés ünnepeltjeként szerepel (Fotó: Getty Images)

Négy játéknap után a hoki BL D-csoportjában a svájci csapat vezet 8 ponttal, megelőzve a cseh klubot (6), valamint az 5-5 pontos lahti Pelicanst és a Junoszty Minszket. A két vezető és a két hátul lévő oda-vissza párviadala van még hátra a csoportkörből. Ha az Ocelári – amely a 2017–18-as kiírásban egészen az elődöntőig menetelt – 60 perc alatt megveri a lausanne-i hokiklubot, átveszi a vezetést a csoportban.
A két együttes közül a cseh a BL állandó résztvevője, az eddigi összes kiírásban szerepelt a mezőnyben, amelyben most bajnoksága győzteseként szerzett részvételi jogot.  A Lausanne viszont újonc, bajnoksága alapszakaszának 3. helyezettjeént nyert indulási lehetőséget.
Egyik csapatnak sincs igazi pontszórója, a lausanne-i Christoph Bertschy  (2+2) és  Lukas Frick (1+3), valamint a trineci Tomás Kubdrátek (1+3) és Matejój Strénsky (1+3) egyaránt egyike a liga ötvenegy 4 pontosának, amellyel holtversenyben a 43. helyen állnak a pontlistán. A plusz-mínusz listán kicsivel előkelőbbek a helyezések, Milan Doudera +4-gyel a holtversenyes 20.,  Robin Grossmann +3-mal holtversenyben a 39.  a több mint 500 nevet tartalmazó teljes rangsorban.
A kapusok közül a Trinec hálóőre, Patrik Bartosák a 9. A GAA-rangsorban (60 percre számított kapottgólátlag), emellett 94.12% a védési hatékonysága, nem úszta még meg kapott gól nélkül, a Lausanne jobbik kapusa, Stephan Tobias a 36., 2.82-vel, 89.96%-kal és szintén mindkét fellépésén kapott gólt.

JÉGKORONG-BL, csoportkör, 5.  forduló. Sport1 17:00  Ocelári Trinec–Lausanne HC (kommentátor: Engyel István); FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör, 4. forduló. Sport2 19:00  SG Flensburg-Handewitt–PPD Zagreb (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila)