Zion Williamson tényleg felforgatja az NBA-t • SportTV

Zion Williamson tényleg felforgatja az NBA-t

2019. 10. 14. 10:41    
Olvasási idő: 2 perc

Ha szemernyi kétség is volt az emberben, hogy Zion Williamson nem fog tudni olyan teljesítményt nyújtani az NBA-ben, mint korábban az NCAA-ben és a gimnáziumban, az újonc szépen lassan eloszlatja azt. Nyugodjon le mindenki, ez a bomba robbanni fog!

Zion, az új megváltó. (Fotó: jordan.com)

Milyen kritikákat kapott Zion Williamson eddigi pályafutása során?

1. Ezt nem fogja bírni, úgyis megsérül majd.

Mi bízzunk inkább a modern orvostudományban és az egyre fejlődő prevencióban, és akkor ezt szépen hessegessük is el.

2. A gimiben és az NCAA-ben serdülőfiúkkal játszott, de az NBA-ben már ez nem így lesz.

Nos, ezt úgy megcáfolta 4 előszezon-meccs alatt, hogy minden kétely elmúlt. A srác olyan lazán dobál húsz pont felett bárki ellen, ahogyan azt a Duke-on és a Spartanburg gimiben tette. Ja, és ami még jobb hír a Pelicans szurkolóinak: eddig mindet megnyerte a csapat.

Összegyűjtöttük az eddigi statisztikáit, és hogy kik voltak az 4-5-ös játékosok, akik ellen játszott.

  • Október 8. Atlanta Hawks: 27 perc alatt 16 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz, 3 labdaszerzés

Ellenfelek: John Collins (az előző szezonban kis híján 20-10-es játékos volt) – Zion első kosarát pontosan olyan könnyen szerezte ellene egy kontakt után, mint a főiskolában. A kétszeres bajnok, 213 centis Damian Jones volt az első, aki az arcába kapott egy zsákolást, és a 216 centis Alex Len is tehetetlen volt vele szemben.

  • Október 10. Chicago Bulls: 27 perc alatt 29 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz, 1 labdaszerzés

Ellenfelek: Sem Lauri Markkanen (213 centis, 19-9-es csatár), sem a liga egyik legkiegyensúlyozottabb játékosa, Thaddeus Young nem tudta vele tartani a lépést. A 216 centis Luke Kornet is lepattant róla.

  • Október 12. Utah Jazz: 23 perc alatt 26 pont, 5 lepattanó, 1 gólpassz

Ellenfelek: Először szerepelt hazai pályán, és nem okozott csalódást. Az talán elég jó fokmérő, hogy a Jazzben játszik az NBA legjobb védője, Rudy Gobert, akiről nem egy kosarat szerzett (és nem kicsiket). Látható volt, hogy erőben és sebességben ő sem tudja felvenni a versenyt Zionnal. Ed Davis, Tony Bradley és Royce O’Neale sem volt most ellenfél.

  • Október 13. San Antonio Spurs: 31 perc alatt 22 pont, 10 lepattanó, 2 labdaszerzés, 1 gólpassz

Erről még nem készült videó, de ITT meg lehet nézni az összefoglalót.

Ellenfelek: LaMarcus Aldridge sajnos nem játszott, nem meglepő, hogy összejött Zion első dupla-duplája, Jakob Pöltl, Chimezie Metu, Trey Lyles és Drew Eubanks nem volt vele egy súlycsoportban (semmilyen szempontból).

Ez átlagban 23,3 pontot, 6,5 lepattanót, 2,3 gólpassz, 1,5 labdaszerzés mindössze 27,3 perc alatt, ráadásul 71,4 százalékkal dob mezőnyből.  Ami viszont ennél is árulkodóbb, világosan látszik, hogy  Zion felugrik, még bármit meg tud csinálni a levegőben, és abszolút nem zavarja, ha közben valakivel ütközik eközben.

A folytatásban, csapata utolsó előszezon meccsén a New York Knicks ellen játszik, talán ezt a meccset nem szakítja majd félbe egy földrengés, mint a nyáriligás találkozót…

Azon az már bebizonyosodott, hogy Kevin Knox sem veszi fel keménységben a versenyt az 1/1-gyel.

Október 22-én kezdődik az NBA-szezon, régen láttunk már olyat, hogy egy magasembert ennyire várjon a liga. A közvetítséekért természetesen a Sport TV-re kell majd kapcsolni.