"Steph Curry most van a csúcson" • SportTV

„Steph Curry most van a csúcson”

2019. 10. 16. 16:53    
Olvasási idő: 2 perc

Veszélyes kijelentét tett a napokbak Steve Kerr, a Golden State Warriors edzője, aki úgy véli, Steph Curry most van pályafutása csúcsán fizikálisan és mentálisan. Bátor dolog ilyet mondani egy háromszoros bajnokról, aki kétszer már volt a liga MVP-je. De azért lehet benne mégis valami.

Curry most van a csúcson. (Fotó: Getty Images)

2015-ben és 2016-ban volt az alapszakasz MVP-je Steph Curry, a második évben érte el csapatával a 73-9-es NBA-rekordot jelentő alapszakasz-eredményt. Ehhez hozzájön, hogy 2015-ben, 2017-ben és 2018-ban bajnoki címet szerzett. 2014 óta minden évben All-Star és All-NBA volt. Ráadásul 2016-ból tart egy NBA-rekordot, soha senki nem dobott egy alapszakaszban annyi hármast (402), mint ő.

Most 31 éves, és fordulathoz érkezett a pályafutása. Ismét vissza kell szoknia az alfahím szerepbe a csapatnál, hiszen Kevin Durant távozott mellőle a Brooklyn Netsbe (az egy plusz információ, hogy a szezonját rehabbal fogja tölteni), és az All-Star hétvégéig biztosan nem lesz mellette testvére, Klay Thompson. A másik Splash Brother keresztszalag-szakadása után rehabilitálódik, bár már részt vesz az edzéseken, ahol könnyített munkát végez.

De térjünk vissza Curry-re! Az edzője, Steve Kerr szerint ez a tökéletes időszak számára, fizikális és mentális szempontból is minden összeáll. A korát, az erejét és kondícióját tekintve is a csúcson van, ráadásul már mindent látott, amit ellene használhatnak. Az elmúlt években az ellenfelek mindent kipróbáltak, amiről azt gondolták, működhet ellene, ő pedig fejleszti ezek ellenszereit.

Nyilvánvaló, hogy többet lesz nála a labda Durant és Thompson kiesésével még akkor is, ha érkezik D’Angelo Russell. Illetve az öltözőben is nagyobb szerepe lesz, mint valaha, hiszen a két sokat látott veterán, Shaun Livingston és Andre Iguodala is távozott a csapattól. 31 évével ő lesz a legidősebb a keretben, de ha a kora miatt aggódnánk, az előző szezonban volt a második legjobb pontátlaga szezon végén (27,3; kevesebb, mint 34 perc alatt), a rájátszásban ráadásul 28,2 pontot átlagolt, ami egy tizeddel maradt el a 2015-ös csúcsától.

A Warriors az előszezonban eddig három meccset játszott, kikapott kétszer a Lakers-től, és megverte egyszer a Timberwolves-t. Még két Lakers-elleni barátságos találkozó vár a csapatra, míg jövő csütörtökön a Clippers ellen játssza első tétmeccsét a Warriors.

Bár eddig csak 17-25 perceket játszott, Curry-től egy Timberwolves elleni 40-est már láttunk:

Ez talán már előrevetít valamit abból, mire számíthatunk tőle.

Az NBA 2019-20-as szezonját a Sport TV közvetíti. Az említett Golden State Warriors – Los Angeles Clippers meccs is látható lesz október 25-én (pénteken) 4:30-tól élőben, majd felvételről 14:45-től a Sport1-en.