A nagykutyáknál a Clippers a bajnok

2019. 10. 17. 22:27    
Olvasási idő: < 1 perc

A general managerek szerint a Los Angeles Clippers nyeri meg az NBA következő idényét, míg Giannis Antetokounmpo megvédi az MVP-címét.

Ha a GM-eken múlik, akkor júniusban a Los Angeles Clippers története során először az NBA csúcsára ér, az alapszakasz MVP-címe pedig ismét Giannis Antetokounmpónál köt ki – derült ki az nba.com által a 30 általános igazgató körében végzett felméréséből.

A nyáron Kawhi Leonarddal és Paul George-dzsal erősítő Clippers a szavazatok 46 százalékát begyűjtve végzett az élen (és emellett 82 százalékkal begyűjtötte a legjobb szünetet produkáló, valamint 67 százalékkal a legfontosabb igazolást végrehajtó csapat díját is), megelőzve a Milwaukee Buckst (36 százalék) és a Los Angeles Lakerst (11). Rajtuk kívül még a Golden State Warriors, valamint a Portland Trail Blazers kapott szavazatot a bajnoki címre.

Antetokounmpo, a Milwaukee Bucks hadvezére a válaszolók 52 százaléka szerint lesz a legértékesebb játékos, mögötte 10-10 százalékkal Stephen Curry (Golden State Warriors), Anthony Davis (Los Angeles Lakers) és Leonard lett a második. A görög szörny emellett még egy elismerést kapott: a GM-ek 86 százaléka őt választaná elsőként, ha a semmiből kellene csapatot építenie. Ebben a kategóriában rajta kívül még Davis és Luka Doncic (Dallas Mavericks) kapott voksokat, 7-7 százaléknak megfelelőt.

A „főnökök” szerint Zion Williamson (New Orleans Pelicans, 68 százalék) lesz az év újonca, megelőzve Ja Morantot (Memphis Grizzlies) és Darius Garlandot (Cleveland Cavaliers), és a GM-ek úgy kalkulálnak, öt év múlva is ő lesz ezen draftosztály legjobbja. Ha szigorúan a posztokat bézzük, akkor Curry, James Harden, Leonard, Antetokounmpo és Nikola Jokics alkotja az álomcsapatot (LeBron Jamest több helyre választották, a töredékszavazatok pedig kioltották egymást), a legjobb védő Leonard, a legjobb edző Gregg Popovich (San Antonio Spurs), a legjobb vezér Damian Lillard (Portland), a legsokoldalúbb játékos pedig Jamest megelőzve Antetokounmpo lett.

A Sport TV élőben követi nyomon az NBA 2019-2020-as idényét.

Cookie beállítások