Carreno Busta útban egy újabb tornagyőzelem felé? • SportTV

Carreno Busta útban egy újabb tornagyőzelem felé?

2019. 10. 18. 00:39    
Olvasási idő: 2 perc

A sanghaji mestertorna és az azt megelőző 500-as versenyek után három 250-es tornával folytatódik az ATP Tour viadalainak sora. A magasabb minősítésű tornákon jobban érvényesült a papírforma, ezeken jóval kevésbé. Legalábbis a svéd fővárosban, az Intrum Stockholm Openen semmiképpen sem…

Pablo Carrebo Busta a három héttel ezelptti csenftui siker utéb októberben is megnyerne egy tornát (Fotó: Getty Images)

A legjobb nyolc közé a nyolc kiemeltből csupán kettő, a 4. és az 5. számú jutott el, viszont ott van a negyeddöntőben egy selejtezőből győztesen érkező, egy szerencsés vesztes és egy védett ranglistás játékos is. A nemzeti összetétel szerint két-két japán és szerb, valamint egy-egy spanyol, amerikai, kanadai és német teniszező alkotja a nyolcak mezőnyét. Érdekesség, hogy a párosítás szerint két japán-német találkozót is rendeznek, amelyek győztesei az elődöntőben elkerülik egymást. Azaz jelenleg még lehetséges akár egy színjapán, akár egy színnémet döntő is a stockholmi viadalon.

Mi pénteken délután a két alsó ági mérkőzéssel jelentkezünk. Az elsőn Filip Krajinovics (a világranglistán 60.) játszik a japán Nisioka Josihitóval (vlr.: 74.). Mindketten egy-egy kiemelt skalpját tűzhették övükre a tornán. A szerb fiú a norvég Casper Ruud kétszettes legyőzése után a 8.-nak rangsorolt brit Daniel Evanst döntő játszmában verte meg. A japán játékos pedig az első fordulóban erőnyerő, 3. kiemelt amerikai Taylor Fritzet búcsúztatta két szoros szettben (6:4, 7:5) a 16 között. A két versenyzőnek ez lesz az első találkozása a touron.

A második találkozóra az egyik negyeddöntős kiemeltet, az 5.-nek rangsorolt Pablo Carreno Bustát (vlr.: 35.) és az amerikai Sam Querreyt (vlr.: 50.) szólítják a pályára. Ők is első alkalommal játszanak profiként egymással. A barcelonai játékos a tokiói 500-as tornán meglepetésre döntős ausztrál John Millmant két könnyed szettben intézte el (6:4, 6:3), majd egy kicsivel nehezebben jutott túl a szerencsés vesztes (Fucsovics Marci visszalépése miatt a mezőnybe kerülő) olasz Gianluca Mageren (6:3, 7:6).  Querrey viszont az osztrák Daniel Novak után a torna eddigi legnagyobb mérkőzésén, kér rövi0tett zettet is játszva 2 óra 14 perc alatt késztette megadásra a második kiemelt, US Open-elődöntős bolgár Grigor Dimitrovot. Ha azt a formáját át tudja menteni péntekre is, Carreno Busta megszenvedhet ellene…

A másik két negyeddöntőben, a felső ágon a 4. kiemelt kanadai Denis Shapovalov a selejtezőből érkező német Cedric-Marcel Stebével, majd a védett ranglistájú szerb Janko Tipszarevics a térdsérülése miatt visszalépő Fernando Verdasco helyébe lépő japán szerencsés vesztes Szugita Juicsivel mérkőzik meg, E két mérkőzés győztesével a szombati elődöntő egyik meccsén találkozunk majd a képernyőn.

Sport2 14:00 ATP 250-es verseny, Stockholm, negyeddöntő (kommentátor: Kaplár F. József,  szakkommentátor: Machán Róbert)