Az NBA legnagyobb mémje tud nevetni magán • SportTV

Az NBA legnagyobb mémje tud nevetni magán

2019. 10. 26. 16:34    
Olvasási idő: 2 perc

Emlékszel a 2018-as NBA-döntő őrületes JR Smith bakijára? Arra, amiből óriási mém lett utána, mert szegény LeBron James olyan lendülettel mutogatta Smithnek, mit kellene csinálnia, hogy az internetes népművészet örökre magáévá tette a jelenetet. Nagy meccs volt egyébként is, de ez a jelenet mindenki retinájába beégett.

Ez még csak a mutogatás kezdete. (Fotó: Getty Images)

Ha nem volt meg, felidézzük. 2018-as NBA-döntő, első meccs Oaklandban, X-nél George Hill az utolsó másodpercekben büntetőt hibázik, és óriási meglepetésre JR Smith szerzi meg a lepattanót, de ahelyett, hogy feltenné, vagy keresne egy helyzetben lévő játékost, ő kivezette a labdát. Egyszerűen lefőtt nála a kávé, azt hitte vezetnek. Pedig LeBron James ott ál, és hadonászva, kiabálva, mindenhogy jelzi neki, hogy szedje már össze magát, Smith elszúrja…későn osztja vissza Hillnek (aki egyébként úgyis kihagyja). És ez nem is volna akkora gond, ha a hosszabbtásban nem kaptak volna ki, de kikaptak, és a Warriors 4-0-val átszaladt rajtuk.

Nem volt meg? Mutatjuk:

Smith közel másfél év után először nyilatkozott az esetről bővebben Matt Barnes-nak és Stephen Jacksonnak az All the Smoke (igen, ez a címe, és igen, arra utal, és igen, Smith a tökéletes első vendég egy ilyen című podcastbe) című műsorban/podcastben:

„Megszereztem a labdát, senki sem kért időt. Úgy voltam vele, hogy oké, kivezetem a labdát, a meccsnek vége. Majd LeBronra néztem, aki mutogatott, én meg azt gondoltam: ’Mégis mi a f@szt mutogat?’ – nyilatkozta. Elárulta, hogy egyébként még az akkori edzője, Tyronn Lue sem haragudott rá: Aznap este beszéltem Tyronn Lue-val, és mondtam, hogy: ’Tesó, nem tudom, mit mondhatnék.’, erre ő azt válaszolta, hogy ’Tesó, miről beszélsz? Csináltál valamit a pályán, ami nem működött, ez előfordul.’ Erre én, hogy ’Tesó, de dobnom kellett volna, én meg nem dobtam.’, amire ő azt válaszolta, hogy ’De mi van, ha nem szerzed meg a pattanót? Akkor is vége lett volna a meccsnek. Átgondoltam, és igaza volt.”

MEGJEGYZÉS: Mondjuk végignézném azt például, ahogyan a Spursben valaki azt mondja egy ilyen szitu után Gregg Popovichnak, hogy „Tesó”.

Mindenesetre Smith azt állítja, hogy nem hatotta meg annyira, hogy világméretű mém lett a szituációból, és hogy már aznap este tudott nevetni rajta. „Aznap este már nevettem az egész sz@rságon. Nem az a típus vagyok, aki rágódik az ilyen sz@rságokon, aki hordozza magában a haragot. Soha nem fogom elfelejteni. Elb@sztam, nem először fordult elő, de ez a döntőben történt. Mindannyian hibázunk néha” – nyilatkozta, és ezzel egyet is tudunk érteni.

A szenzációs az még a videóban, hogy felidézi, milyen volt utána odamenni a cserepadhoz, amikor LeBron James kérdezte, hogy lett-e volna még időkérésük, és sokáig senki nem mert válaszolni, sem a játékosok, sem az edzői stáb. A válasz nyilván igen.

James azért is picit zabos lehetett, mert élete egyik legnagyobb meccsét játszotta aznap, 51 pontot dobott (hatvan százalékkal dobott mezőnyből), bedobott 11-ből 10 büntetőt, kiosztott 8 gólpasszt, leszedett 8 lepattanót, és volt 1-1 blokkja és labdaszerzése is. Mégsem erre a teljesítményre emlékszünk majd erről a meccsről, hanem erre a képre:

Ami ezután történt, az már történelem, James a Lakersbe igazolt, Smith Clevelandben maradt, de összebalhézott a vezetőkkel, és 11 meccset játszott összesen a 2018-19-es szezonban, majd idén nyáron kitették a csapatból, és szabadügynök. Sokan rebesgették, hogy a Lakersbe igazolhat, de ez nem történt meg. Amúgy mostanában Andre Iguodala neve hangzik el legtöbbször, mint a Lakers kirakós újabb darabja. Ez jelentősen csökkentené Smith esélyeit.

Van nekünk egy játékunk, amiben tippelhetsz az NBA 2020-as MVP-jére, tedd meg:

🏀🏀🏀 SZERINTED KI LESZ AZ MVP 2020-BAN? 🏀🏀🏀Tippeld meg ez alatt a poszt alatt kommentben október 27-ig, szerinted ki…

Posted by Sport TV on Friday, October 25, 2019